Κωνσταντινούπολη: Η όμορφη πόλη και η καταστροφή των ελληνικών, αρμενικών και εβραϊκών κοινοτήτων της

Κωνσταντινούπολη: Η όμορφη πόλη και η καταστροφή των ελληνικών, αρμενικών και εβραϊκών κοινοτήτων της

“Constantinople: The Beautiful City and the Destruction of its Greek, Armenian, and Jewish Ethnic Communities (Κωνσταντινούπολη: Η όμορφη πόλη και η καταστροφή των ελληνικών, αρμενικών και εβραϊκών εθνοτικών κοινοτήτων της) είναι ο τίτλος του βιβλίου, που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του το AMERICAN HELLENIC INSTITUTE FOUNDATION (ΙΔΡΥΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ-AHI)

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται ως “μια ιστορία θριάμβου, της ανθρώπινης φύσης και των δεσμών που δένουν τις οικογένειες μέσα από αφάνταστους αγώνες”. Όσοι έχουν βιώσει ποτέ μια μετανάστευση όπως η οικογένεια Fotiu (Φωτίου) θα συνδέσουν τη δική τους ιστορία και όσοι ζουν σε έναν κόσμο τόσο διαφορετικό από αυτήν την οικογένεια θα αισθανθούν βαθύτερα  τι σημαίνει να ανήκεις σε μια ποικιλόμορφη και παγκόσμια κοινότητα .

Η Κωνσταντινούπολη φέρνει στο φως φρικαλεότητες, που πολλοί έχουν θάψει βαθιά στην καθημερινή τους συνείδηση. Το βιβλίο , σύμφωνα με το AHI είναι “ένα σημαντικό έργο για αυτήν τη γενιά και για αυτές που έρχονται. Οι ιστορικές αλήθειες συνυφαίνονται με την πλούσια, αυτοβιογραφική αφήγηση του συγγραφέα”.

 Ο Foti Fotiu (Φώτης Φωτίου) γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1942. Με μέρος της οικογένειάς του, μετανάστευσε αρχικά στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο και στη συνέχεια στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης το 1962. Επίσης, έχει γράψει το βιβλίο “Confessions of an MI6 Agent, World War II history” (Εξομολογήσεις ενός πράκτορα της MI6, ιστορία του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου)

Ο Φωτίου υπηρέτησε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ως ειδικός ιατρός στο Fort Sam Χιούστον, Τέξας. Μετά από μια τιμητική απόλυση, παρακολούθησε το Hudson Valley Community College κερδίζοντας πτυχίο AAS στην Τεχνολογία Ακτινολογίας. Μετά την απασχόλησή του στο St. Peter’s and Child’s Hospitals του Albany της Νέας Υόρκης, ο Fotiu ολοκλήρωσε το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Siena College στο Loudonville της Νέας Υόρκης και ακολούθησε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα με μαθήματα στη Δημόσια Διοίκηση στο State University of Albany.

Για περισσότερα από 25 χρόνια ο Fotiu ήταν Διοικητικός Διευθυντής του Τμήματος Ακτινολογίας στο Bassett Healthcare Network στο Cooperstown της Νέας Υόρκης. Ολοκλήρωσε πολλά Προγράμματα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Πανεπιστήμιο Cornell μέσω του Johnson School of Management. Ο Fotiu παραμένει ενεργός στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με τη σύζυγό του Theresa και  διαμένουν στο Raleigh, NC.

 *Προτάσεις άλλων βιβλίων δείτε στον σύνδεσμο

Bookstore — American Hellenic Institute (ahiworld.org)

Share this post