Η συσκότιση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης της γενοκτονίας των Παλαιστινών

Η συσκότιση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης της γενοκτονίας των Παλαιστινών

Ο πόλεμος πληροφοριών του Ισραήλ κέρδισε τις καρδιές και το μυαλό των Αμερικανών τα τελευταία 50 χρόνια

Το περιοδικό The Nation  δημοσιεύει μια συνομιλία του Dave Zirin με τους σκηνοθέτες της ταινίας “Occupation of the American Mind”, Loretta Alper και Jeremy Earp.

Το “Occupation of the American Mind” είναι μια αμερικανική ταινία- ντοκιμαντέρ του 2016 των δύο σκηνοθετών με  αφήγηση από τον Roger Waters. Η ταινία επιδιώκει να δείξει πώς ο πόλεμος πληροφοριών, που διεξάγεται από το Ισραήλ και τους υποστηρικτές, του παραμόρφωσε την αλήθεια για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση και κέρδισε τις καρδιές και το μυαλό των Αμερικανών τα τελευταία 50 χρόνια. Με άλλα λόγια, το “ Occupation of the American Mind” επιδιώκει να διερευνήσει τη σταθερή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ ενόψει των αμφιλεγόμενων ενεργειών του τελευταίου. Η ταινία ντοκιμαντέρ ξεκινά με αποσπάσματα από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα το 2014, και χρησιμοποιώντας ειδικούς, οι μισοί από τους οποίους είναι Αμερικανοεβραίοι, ισχυρίζεται ότι δείχνει πώς η ισραηλινή κυβέρνηση και οι φιλοϊσραηλινές ομάδες λόμπι χρησιμοποιούν την επιρροή τους στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για να διαμορφώσουν τις απόψεις του αμερικανικού λαού για τον έλεγχό του στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Ο Dave Zirin εξηγεί ότι επικοινώνησε με τον εκτελεστικό παραγωγό της ταινίας, Sut Jhally, και τους σκηνοθέτες Loretta Alper και Jeremy Earp για να συζητήσουν την ταινία και την αντίδραση του κοινού.

Γράφει ανάμεσα σε άλλα: Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, έχουμε δει πώς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ένα ξεχωριστό σύνολο κανόνων, όταν συζητούν τον ολοκληρωτικό πόλεμο που διεξάγεται κατά των  αμάχων της Γάζας. Με περισσότερους από 35.000 νεκρούς, έναν άνευ προηγουμένου αριθμό παιδιών ακρωτηριασμένων και πάνω από ένα εκατομμύριο, που κινδυνεύουν από πείνα, η επείγουσα ανάγκη για αποκωδικοποίηση της συσκότισης των μέσων ενημέρωσης μιας γενοκτονίας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Πολλά έχουν γραφτεί για αυτό, ειδικά αφού αποκαλύφθηκαν οι γλωσσικοί περιορισμοί των New York Times που περιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι συγγραφείς πρέπει να συζητούν τις τρέχουσες επιθέσεις στη Γάζα. Αυτό καθιστά το Occupation of the American Mind και την ραγδαία ανάλυση των μέσων του ένα ζωτικό εργαλείο για την κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο έχει δεχτεί επίθεση από πολιτικούς και αστυνομικούς από διοικητές κολεγίων και συγκρίνεται με το Birth of a Nation και το The Protocols of the Elders of Sion. Τέτοιες απαντήσεις είναι παρόμοιες με τη σύγκριση του Νετανιάχου για τις καθιστικές διαδηλώσεις στην Κολούμπια με τις ναζιστικές συγκεντρώσεις τη δεκαετία του 1930″.

How the US Media Failed to Tell the Story of the Occupation of Palestine | The Nation

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share this post