Τουρκία και Κίνα κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατολική Θράκη

Τουρκία και Κίνα κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατολική Θράκη

Κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου βρίσκονται η Τουρκία και η Κίνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστοχώρος Middle East Eye επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.(ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ: @aBayraktar1)

Μάλιστα όπως αναφέρεται από την τουρκική πλευρά, οι εν λόγω πυρηνικές εγκαταστάσεις πρόκειται να ανεγερθούν στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης.

«Η επίτευξη τελικής συμφωνίας είναι πιθανή σε λίγους μήνες, δήλωσε  ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων. Ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκαν την ανατολική Θράκη και είδαν τις τοποθεσίες όπου σχεδιάζεται να λάβει χώρα η κατασκευή», γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ράγκιπ Σόιλου στον ιστοχώρο Middle East Eye.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική πλευρά, στην Ανατολική Θράκη βρέθηκαν πρόσφατα, για να επιθεωρήσουν την περιοχή, κορυφαίοι αξιωματούχοι της κινεζικής National Energy Administration και της κινεζικής State Power Investment Corporation.

« Δεν νομίζω ότι έχουμε μεγάλες διαφορές. Μπορούμε να συνάψουμε σύντομα συμφωνία με την Κίνα για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε  ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Middle East Eye

 

Share this post