Τηλεφώνημα Blinken στον Κ. Κόμπο

Τηλεφώνημα Blinken στον Κ. Κόμπο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Antony Blinken, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.(ΦΩΤΟ:@SecBlinken)

Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής συνομιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, το Κυπριακό, την Ουκρανία, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

ΦΩΤΟ: @CyprusMFA

Οι δυο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, ως αυτό καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε ανασκόπηση του ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας Κύπρου – ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του πολιτικού σχηματισμού 3+1, ο οποίος αποτελεί έμπρακτη δέσμευση στην περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα

Share this post