Στον Λίβανο για το μεταναστευτικό την Δευτέρα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στον Λίβανο για το μεταναστευτικό την Δευτέρα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στον Λίβανο μεταβαίνει τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης για συνάντηση με την ηγεσία της χώρας σε σχέση με το μεταναστευτικό, όπως ο ίδιος ανέφερε .  Είπε ότι θα συνοδεύεται από  τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και άλλους αξιωματούχους . 

“Όντως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, σε μια κρίση, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν και στο ό,τι είναι δυνατόν δεν αποκλείω τίποτα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση και να είστε βέβαιοι ότι θα την αντιμετωπίσουμε”, ανέφερε .

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για το περιεχόμενο των προτάσεων του ΓΓ των ΗΕ και κληθείς να σχολιάσει αμφισβητήσεις για την πρόταση, είπε: «μου έκανε συγκεκριμένη πρόταση ο ΓΓ των ΗΕ, υπήρχαν και άλλοι στη συνάντηση, δεν ήμασταν μόνοι. Ανταποκρίθηκα θετικά. Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε τη στήριξη και της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών (της Ελλάδας) είναι στις Βρυξέλλες, είναι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και ας αναμένουμε. Μακάρι να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και σίγουρα θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν».

 

Share this post