Στις 11 το πρωί η Εξόδιος Ακολουθία για τον άτυχο Ευέλπη Γιώργο Χατζηιωνά

Στις 11 το πρωί η Εξόδιος Ακολουθία για τον άτυχο Ευέλπη Γιώργο Χατζηιωνά

Στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, στις 11:00, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουία του άτυχου Ευέλπιδος Γιώργου ΧατζηιωνάΗ σορός του Γιώργου Χατζηιωνά έφτασε στην Κύπρο χθες το απόγευμα. 

Η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια στον Ναό από τις 10:00 μέχρι τις 11:00. Παράκληση είναι αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές στο ίδρυμα Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ο Εύελπις έχασε τη ζωή του την Παρασκευή (30/6) κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατόπεδο της Ρεντίνας στην Ελλάδα. 

Πληροφορίες της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” αναφέρουν ότι η νεκροτομή που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή στην Ελλάδα στη σορό του, έδειξε πως ο θάνατός του οφειλόταν σε πνευμονικό οίδημα. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ο άτυχος Γιώργος αναζητήθηκε όταν όλοι οι εκπαιδευόμενοι ευέλπιδες είχαν τερματίσει μια διαδρομή (όχι πορεία όπως αναφέρθηκε αρχικά) επτά χιλιομέτρων. Τότε στάληκαν προς αναζήτησή του δύο συνάδελφοί του που τον εντόπισαν νεκρό σε οροπέδιο, εκτός της πορείας του.

Κατά τον άνθρωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, ο Γιώργος ήθελε διακαώς να πάει στη Σχολή Ευελπίδων, γι’ αυτό και διάβαζε πάρα πολύ, ενώ ασκείτο συνεχώς, ακόμη και στις διακοπές του. Ήταν στοχοπροσηλωμένος στη θρησκεία, την οικογένεια και την πατρίδα και είχε πάθος με την άθληση. Έπαιζε μουσικό όργανο και συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Δήμου Λακατάμιας. Ήταν ένα από τα έξι παιδιά του πατρός Σάββα και της Βασιλικής Χατζηιωνά από τη Λύση.

Ο  εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Στυλιανού, οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του εύελπι διενεργούνται αποκλειστικά από τις ελληνικές στρατιωτικές Αρχές και οι κυπριακές ενημερώνονται μέσω αξιωματικού που λειτουργεί ως σύνδεσμος. Όπως εξήγησε, το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς έχει πρόσωπο που λειτουργεί ως σύνδεσμος με το αντίστοιχο άτομο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδας. Ο κ. Στυλιανού είπε, επίσης, πως ο 20χρονος σε δυο χρόνια που θα ολοκλήρωνε την εκπαίδευσή του στο Σχολή Ευελπίδων θα εντασσόταν στις τάξεις της Ε.Φ.
Στην κηδεία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Share this post