Τρίτος Τρίτος Μαθητικός Διαγωνισμός “Παυσανίας ο περιηγητής” 2024

Τρίτος Τρίτος Μαθητικός Διαγωνισμός “Παυσανίας ο περιηγητής” 2024

Στο πλαίσιο των σκοπών του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού, που μεταξύ άλλων είναι: Η διοργάνωση διαγωνισμών σε θέματα τουρισμού γενικά και η απονομή βραβείων, ο Σύνδεσμος   ξεκίνησε τη διοργάνωση το 2022 ενός πρωτότυπου μαθητικού διαγωνισμού.

Σκοπός ήταν η δημιουργία ενδιαφέροντος στους μαθητές, στην προώθηση του τουρισμού, ως μέσου προσέλκυσης ταξιδιωτών στην κοινότητάς τους, ώστε μέσα από έρευνα, φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις, να μελετήσουν και να παρουσιάσουν με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες τις δυνατότητες ανάπτυξης στις ορεινές περιοχές μας.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Παιδείας και τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στο διαγωνισμό. Η επιτυχία του διαγωνισμού ήταν τέτοια, που αποφασίστηκε όπως γίνει προσπάθεια, ο μαθητικός αυτός διαγωνισμός, να γίνει ετήσιος θεσμός.

Έτσι, ακολούθησε ο δεύτερος Μαθητικός Διαγωνισμός το 2023, όπου βραβεύτηκαν άρθρα ή μελέτες για τον τουρισμό, που δημοσιεύτηκαν σε μαθητικά περιοδικά και διακρίθηκαν.

Για τρίτη κατά συνέχεια χρονιά και σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), προκηρύχθηκε ο φετινός διαγωνισμός ανάμεσα στους μαθητές της τρίτης τάξης του Γυμνασιακού Κύκλου της επαρχίας Αμμοχώστου. Θέμα του φετινού διαγωνισμού που συμπίπτει με τα 50χρονα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, είναι: «Η τουριστική ανάπτυξη των επαρχιών Αμμοχώστου και Κερύνειας από το 1960 έως το 1974».

Σκοπός του διαγωνισμού  η συντήρηση της ιστορικής μνήμης και η δημιουργία ενδιαφέροντος στους μαθητές για γνώση των αγώνων και των επιτευγμάτων  που έγιναν για ανάπτυξη και πρόοδο στον τουρισμό μέχρι το 1974, ώστε μέσα από έρευνα, φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις, να μελετήσουν και να παρουσιάσουν την κατάσταση του τουρισμού στην Κύπρο με ειδική αναφορά στις επαρχίες Κερύνειας & Αμμοχώστου.

Για ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, ο διαγωνισμός αυτός βραβεύει ομάδες και όχι άτομα.

Η παρουσίαση των διαγωνιζομένων και η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Παυσανίας ο περιηγητής» 2024 έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας.

Share this post