Στην Κύπρο για το θέμα των αγνοουμένων η Isabel Santos

Στην Κύπρο για το θέμα των αγνοουμένων η Isabel Santos

Στο Λονδίνο για επίσημη επίσκεψη η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου

 

Η ραπορτέρ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των Αγνοουμένων, Isabel Santos, πρόκειται μέσα στο φθινόπωρο , σύμφωνα με πληροφορίες μας, να έλθει στην Κύπρο με σκοπό να συντάξη έκθεση προς το Ευρωκοινοβούλιο για την πορεία των εκταφών και της παράδοσης λειψάνων και πεσόντων στις οικογένειες τους , 49 χρόνια μετά από την μεγάλη αυτή ανθρωπιστική τραγωδία. Η απόφαση για την έλευση της κυρίας Santos πάρθηκε στις 29 Ιουνίου 2023 κατά την συνάντηση (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ) , που είχε μαζί της στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ. 

Η Αννίτα στο Λονδίνο με πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle.

Η πρόεδρος της Βουλής θα αναχωρήσει σήμερα για επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle.

ΦΩΤΟ: parliament.uk

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η πρόεδρος του κοινοβουλίου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, τους προέδρους των Επιτροπών Εξωτερικών, Παιδείας, και Γυναικών και Ισότητας της Βουλής των Κοινοτήτων, Αlicia Kearns, Robin Walker και Caroline Nokes, αντίστοιχα, και μέλη των τριών Επιτροπών.

Η κ. Δημητρίου θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με την πρόεδρο του Κλάδου Ηνωμένου Βασιλείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, Dame Maria Miller, και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Sir Roger Gale, επικεφαλής της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, και μέλη της Ομάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή της κ. Δημητρίου και θα διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία η κ. Δημητρίου θα είναι η κύρια ομιλήτρια, με θέμα «Κύπρος – Ηνωμένο Βασίλειο: προκλήσεις και ευκαιρίες».

Η πρόεδρος της Βουλής θα παρακολουθήσει, εξάλλου, μέρος της εβδομαδιαίας διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου από μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

ΦΩΤΟ: parliament.uk

Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο, η πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο Χρίστο Καραολή και μέλη του Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο κοινωφελές ίδρυμα Olive Branch Aid, στη φωλιά του Σωματείου «Αλκυονίδες Ηνωμένου Βασιλείου» καθώς και στο κέντρο της κυπριακής κοινότητας στο Wood Green.

Περαιτέρω, θα έχει χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αμμοχώστου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Εθνικού Συμβουλίου Κυπρίων Βρετανίας.

 

 

 

 

αναχώρησε 

Για τις μεγάλες  προκλήσεις ,  που βρίσκονται ενώπιον της ΕΕ, συζήτησε σήμερα, 29/7/2023 , στις Βρυξέλλες η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber (ΦΩΤΟ επάνω), την αντιπρόεδρο της Κομισιόν  Dubravka Suica, και την Isabel Santos, Rapporteur του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το θέμα των αγνοουμένων, την πιο επώδυνη πτυχή της κυπριακής τραγωδίας.

Share this post