ΚΥΠΕ: Οι Ρώσοι διπλωμάτες ζήτησαν προθεσμία να διαβάσουν το κείμενο!!!

ΚΥΠΕ: Οι Ρώσοι διπλωμάτες ζήτησαν προθεσμία να διαβάσουν το κείμενο!!!

Το Κυπριακό Πρακτορείο επιχειρεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της Μόσχας.-Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Ενώ μέχρι σήμερα η κυβέρνηση τηρεί επισήμως “σιγή ιχθύος” στα όσα μετέδωσε χθες το απόγευμα ο Μιχάλης Ιγνατίου και το βράδυ το ΡΙΚ για την στάση της Μόσχας, η οποία εμπόδισε την έκδοση ανακοίνωσης του Σ. Α. του ΟΗΕ για τα επεισόδια στην Πύλα και τον τραυματισμό ειρηνετών, το ΚΥΠΕ , σε σημερινό τηλεγράφημα του  υιοθετεί την ρωσική θέση και ισχυρίζεται ότι οι διπλωμάτες της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ζήτησαν παράταση μέχρι αύριο, Δευτέρα, για να διαβάσουν το κείμενο της ανακοίνωσης ,  προσχέδιο της οποίας ετοίμασαν οι Βρετανοί, με την εξήγηση (σ.σ.: δικαιολογία) ότι αναμένουν οδηγίες από τη Μόσχα.  

Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία είναι το μόνο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, που δεν έχει καταδικάσει τα επεισόδια στην Πύλα, τους τραυματισμούς ειρηνευτών και τις ζημιές σε οχήματα της UNFCYP (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ρώσοι ζήτησαν παράταση της προθεσμίας μέχρι την Δευτέρα, διότι περίμεναν οδηγίες από τη Μόσχα, δικαιολογεί το ΚΥΠΕ, τη στάση της Ρωσίας..

Παράλληλα, παράταση μέχρι τη Δευτέρα για να τοποθετηθούν έχουν ζητήσει οι διπλωμάτες της Ρωσίας στον ΟΗΕ με την εξήγηση (Σ.Σ.: δικαιολογία) ότι αναμένουν οδηγίες από τη Μόσχα σε σχέση με ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Πύλα, προσχέδιο της οποίας ετοίμασαν οι Βρετανοί.

Η συνεδρία ξεκινά στις 1500 τοπική ώρα (2200 Κύπρου). Στην ατζέντα περιλαμβάνονται διαβουλεύσεις για τη Μέση Ανατολή (Συρία) και για άλλα θέματα. Ένα από αυτά θα είναι η κατάσταση στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Πύλα.

Για το θέμα που προέκυψε στη νεκρή ζώνη και τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς για κατασκευή δρόμου που θα ενώνει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με προκεχωρημένο παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο του κατοχικού καθεστώτος είναι σε εξέλιξη έντονη διπλωματική κινητικότητα και διεργασίες.

Vassily Nebenzia, Permanent Representative of the Russian Federation to the United Nations, briefs reporters ahead of the Security Council meeting on maintenance of peace and security of Ukraine. Photo UN, Mark Garten


O Μιχάλης Ιγνατίου στην οστοσελίδα του hellasjournal.com επιμένει ότι η  πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζει το ΚΥΠΕ. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την αλήθεια για την απαράδεκτη ρωσική στάση απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Share this post