Η γυναίκα, που αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ στην Πόλη

Η γυναίκα, που αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ στην Πόλη

Το ΡΚΚ αρνείται ότι έχει σχέση με την επίθεση

Η Αχλάμ Αλμπασίρ είναι, σύμφωνα με τις τουρκική αστυνομία,  η ύποπτη γυναίκα για την φονική έκρηξη χθες στην Κωνσταντινούπολη. Οι Αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα και φωτογραφία της ( πάνω), μετά την σύλλυψή της.

Νωρίτερα, οι τουρκικές Αρχές είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης της γυναίκας που φέρεται να κρύβεται πίσω από την επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81.

Τα πλάνα δείχνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν σε διαμέρισμα και να ακινητοποιούν μια γυναίκα, η οποία εμφανίζεται πεσμένη στο έδαφος.

Taksim’deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalanması polis kamerasında (dha.com.tr)

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σοϊλού κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας -η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες»- πως βρίσκονταν πίσω από τη χθεσινή επίθεση. «Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού.

Η συγκεκριμένη πόλη είναι πασίγνωστη εξαιτίας της μάχης του 2015, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), των οποίων οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), σύμμαχοι του PKK, είναι η κύρια συνιστώσα.

Τρεις οικογενειακές τραγωδίες διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι έξι νεκροί από την επίθεση στον πεζόδρομο Ιστικλάλ είναι ένας πατέρας με την 3χρονη κόρη του, μια μητέρα και η κόρη της  και ένα ζευγάρι , ο 40χρονος Αντέμ Τοπκάρα και η 27χρονη σύζυγός του, Ελίφ.

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας (ΡΚΚ) αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το μακελειό που σημειώθηκε χθες Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, απορρίπτοντας τις σχετικές αναφορές των Τουρκικών Αρχών.

 

Share this post