Ο Μητροπολίτης Ταμασού δημιουργεί την Αββακουμειάδα με τις ευλογίες της ιεράς Μονής Σταυροβουνίου;

Ο Μητροπολίτης Ταμασού δημιουργεί την Αββακουμειάδα με τις ευλογίες της ιεράς Μονής Σταυροβουνίου;

Του Παναγιώτη Νούνη*
Το πρώτο επίσημο γραπτό δημοσίευμα από τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Αββακούμ, εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, ο οποίος απαντάει νηφάλια με σημαντικές σταγόνες αληθείας που κατασβήνουν ωκεανούς σατανικών ψευδολογιών και φαντασιοπληξιών που γίναμε δέκτες σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα με το διαβόητο σκάνδαλο μεγατόνων της Αββακουμειάδος, σκάνδαλο που εξυφάνθη οργανώθηκε και έγινε βούκινο εξ αιτίας της ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και του Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα, παράλληλα με τις ελλείψεις και παραλείψεις ήταν θέλετε τις ευλογίες του σεβ. Μόρφου κ. Νεοφύτου, σεβ. Κύκκου κ. Νικηφόρου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεώργιου.
Ολίγες ημέρες προτού ξεσπάσει το εν λόγω σκάνδαλο ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, οι πληροφορίες μου λένε, ότι φαίνεται πως θεάθηκε και στην ιερά Μονή Σταυροβουνίου και συνάντησε τον νέο Γέροντα και Ηγούμενο της Μονής π. Διονύσιο.
Πολύ αμφιβάλλω όμως, αν όντως υφίστατο τέτοια άτυπη συνάντηση, ότι ο Γέρων Διονύσιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, ότι έδωσε την ευλογία του στον Ταμασού να διαπομπευθώσι και να διασυρθεί αδιακρίτως στα ΜΜΕ η Μονή Οσίου Αββακούμ σε τέτοιο υψηλό βαθμό ανθρωποφαγίας. Ή να ενθάρρυναν τον Ταμασού μετά των συν αυτώ εν μέσω Σαρακοστής να προχωρήσει σε τέτοια πράγματα.
Από την άλλη, ο σεβ. Ταμασού, ενδεχομένως, εικάζω, να παρουσίασε τα γεγονότα της υπόθεσης κατά το δοκούν, ώστε να εξαπατήσει τους καλούς και διακριτικούς πατέρες της ιεράς Μονής Σταυροβουνίου.
Αναμφίβολα και εξαπατούνται και οι άγιοι.
Βέβαια, αγνοούμε παντελώς το λόγο και το περιεχόμενο της συνομιλίας του Ταμασού με πατέρες της Μονής.
Το ερώτημα είναι γιατί άραγε ο Ταμασού πήγε περίπατο στην ιερά Μονή Σταυροβουνίου λίγες ημέρες πριν το σκάνδαλο;
Ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος και ο σεβ. Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας γνωρίζουν την εν λόγω αξιοπερίεργη επίσκεψη; Μιας και ο σεβ. Κιτίου έχω την εντύπωση ότι θα είναι στο 6μελές Συνοδικό δικαστήριο;
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο Ταμασού, αν πράγματι πήγε στην ιερά Μονή Σταυροβουνίου λίγες μέρες πριν το σκάνδαλο, προφανώς θα ήθελε την ηθική και πνευματική κάλυψη και συμβουλή των Μοναχών και Πατέρων της Μονής για να δράσει “εκκλησιολογικά”. Η εκκλησιολογία τον μάρανε!
Αλλά αν πράγματι πήγε στην ι.Μ. Σταυροβουνίου για να συζητήσει το ζήτημα, οι πατέρες της Μονής μάλλον και σχεδόν σίγουρα, αν τους είπε ότι έχει στοιχεία στην κατοχή του, να του είπαν να προχωρήσει. Οι Πατέρες όμως, ζήτησαν να δουν τα στοιχεία;
Αλλά οι πατέρες της ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, τι να πουν τώρα για τις σωρηδόν αντικανονικές και αντικαταστατικές ενέργειες του σεβ. Μητροπολίτη Ταμασού κ Ησαΐα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου;
Ανν οι Σταυροβουνιώτες γνώριζαν -ορισμένοι βέβαια γνωρίζουν- ότι ο Ταμασού είναι Επίσκοπος-κατάσκοπος της σειράς, τότε κανονικά θα έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν εκτός του Μοναστηριού.
Αλλά ξέχασα, μόνον ο σεβ. Τριμυθούντος έχει το δικαίωμα να ορίζει στους Μοναχούς της Μονής ποιον ακριβώς να πετάνε με τις κλωτσιές… καθόλα χριστιανικές πράξεις.
Το μόνον σίγουρο είναι ότι οι Πατέρες δεν ενθάρρυναν όλο αυτό το διασυρμό των Αββακουμιτών Αρχιμανδριτών και Μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ και σίγουρα ο ύ τ ε θα συμφωνούσαν με τον αδιάκριτο και φασιστικό τρόπο και τα αφιλάνθρωπα μέτρα που έλαβε ο Ταμασού εναντίον των Αββακουμιτών.
Οι πατέρες της ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, δεν έχουν καμμία ιδέα για τις μαλαγανιές του Ταμασού και μη ξεχνάμε ότι ο σεβ. Τριμυθούντος είχε τις επιφυλάξεις του για τα μοντέρνα Ησυχαστήρια του Ταμασού.
Οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, ο σεβ. Κιτίου και ο σεβ. Τριμυθούντος οφείλουν να μελετήσουν σοβαρά το υπόμνημα του Κανονολόγου κ. Αναστάσιου Βαβούσκου.
Διαφορετικά δεν έχει νόημα να έχουν λόγο και άποψη για το θέμα.
________
Υγ.: Η ιερά Μητρόπολη Ταμασού, μοναχή της έβγαλε τα μάτια της με τις κουτοπονηριές της. Ωραία συλλάβατε τους αμαρτωλούς κληρικούς και μοναχούς σας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι η διαπόμπευση τους ήτο περιττή και αντιχριστιανική πράξη. Προφανώς Άγιε Ταμασού, συμπεριφερθήκατε ωσάν οι Φαρισαίοι των ιερών Ευαγγελίων που έσπευσαν εις το όνομα των ιουδαικών Κανόνων και της Ηθικής να λιθοβολήσουν και δη δημόσια τις αμαρτωλές γυναίκες… που ο Χριστός με τον μοναδικό τρόπο του τους αναχαίτιζε και τις προστάτευε ρωμαλέα. Αντιλαμβάνεστε, ότι το σκάνδαλο το δημιούργησε ο Ταμασού μετά των συν αυτώ;
 
Και όσοι αισθάνονται σκανδαλισμένοι με τα καμώματα του σεβ. Ταμασού, και με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσουν και να αποκτήσουν πνευματικές σχέσεις με την ιστορική Ακρόπολην της Ορθοδοξίας την ιερά Μονή Σταυροβουνίου.
**********************************************************
*Τα ενυπόγραα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους/ ΦΩΤΟ: ΙΜΤΟ

Share this post