Αναβολή επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναβολή επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Από κοινού αποφάσισαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Νίκος Χριστοδουλίδης , και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος , Κυριάκος Μητσοτάκης , να αναβληθεί η προγραμματισμένη για αύριο μονοήμερη επίσκεψη του δεύτερου στην Κύπρο, μετά το τραγικό δυστύχημα , με την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους και τον θάνατο των δύο ανδρών του, και τις καταστροφικές πυρκαγές την Ελλά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίο Λετυμπιώτη, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης  σε επικοινωνία του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό , Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας για το τραγικό δυστύχημα, που συνέβη στην Κάρυστο της Εύβοιας.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη συμπαράσταση  της Κύπρου προς την Ελλάδα,  που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποφάσισαν από κοινού  η  προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Κύπρο αναβληθεί.

***********************************************

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών του αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 14:52. ΠτΔ: Οι χειριστές του Καναντέρ θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους – Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά

Κυρ. Μητσοτάκης: Η πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων

 

 

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα 25 έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Συλλυπητήρια Τούρκου υπουργού Άμυνας για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών του Καναντέρ

Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο των χειριστών του Καναντέρ εξέφρασε ο Ν. Δένδιας

«Η απώλεια της ζωής των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια. «Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια» προσθέτει ο Ν. Δένδιας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share this post