Το τετ-α-τετ του Μιχάλη Ιγνατίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το τετ-α-τετ του Μιχάλη Ιγνατίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ολιγόλεπτη συνομιλία είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ιδρυτή και αρθρογράφο της Hellas Journal Μιχάλη Ιγνατίου, μετά το τέλος των κοινών του δηλώσεων με τον Κύπριο Πρόεδρο,Νίκο Χριστοδουλίδη, στο προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει στο ερώτημα του Μιχάλη Ιγνατίου για την προέλευση των πυρκαγιών στην Ελλάδα και αν υπάρχει η εκτίμηση ότι ορισμένες από αυτές προέρχονται από προβοκάτσια.

Οι διατυπώσεις του ήταν εξαιρετικά προσεκτικές και δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του επισημαίνοντας πρώτον ότι η πλειοψηφία των πυρκαγιών οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι και δεύτερον ότι η Πυροσβεστική έχει μια εξαιρετικά έμπειρη υπηρεσία που έχει ως αποκλειστικό ρόλο τη διερεύνηση των αιτιών της κάθε μίας πυρκαγιάς ξεχωριστά.

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Ιγνατίου είχε ζητήσει να διατυπώσει την ερώτηση, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα υπήρχε άλλη με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά: «Πως μπορεί και να θέλει κάποιος να σας στερήσει την ερώτηση κύριε Ιγνατίου.»

Share this post