“Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” θα ανακοινώσει αύριο ο Ερντογάν

“Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” θα ανακοινώσει αύριο ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  θα προβεί σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, τομέας που αποτελεί ένα εκ των ‘αγκαθιών’ στις σχέσεις της χώρας  με την ΕΕ και, μετά την εκλογή Μπάιντεν, στις σχέσεις της και με τις ΗΠΑ.
Η κρατική τηλεόραση TRT μετέδωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις,  που θα προτείνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας —”Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”,  όπως τις ονομάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης— θα τις ανακοινώσει ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν . Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Άγκυρα που επικαλείται η TRT, ο απώτερος σκοπός του σχεδίου είναι η σύνταξη «νέου και αστικού συντάγματος»,  όπως αναφέρεται.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί, στις 13.30 ώρα Τουρκίας (12:30 ώρα Κύπρου) , για την παρουσίαση των  μεταρρυθμίσεων, προσκλήθηκαν και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με την TRT, στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Βουλής, οι πρόεδροι του ανώτατου δικαστικού σώματος, καθώς και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου , ενώ προσκλήσεις έλαβαν και εκπρόσωποι των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, πρέσβεις, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόεδροι μη κυβερνητικών οργανώσεων, πρυτάνεις, κοσμήτορες, ακαδημαϊκοί, νομικοί και δημοσιογράφοι.

Όπως πληροφορείται ο ageliaforos   στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς ο Ταγίπ  Ερντογάν έχει προσκαλέσει όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων  για  να συνομιλήσει μαζί τους και να τους ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις του αναφορικά με ζητήματα,  που τους ενδιαφέρουν , μεταξύ των οποίων είναι   τα περιουσιακά στοιχεία των Βακουφίων κάθε θρησκευτικής κοινότητας  στην Τουρκία.

 

 

Share this post