Πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για τη Γάζα.

Πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για τη Γάζα.

Του GIDEON LEVY *
Το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να τιμωρεί τη Γάζα από το 1948, ούτε για μια στιγμή.
Μετά από 75 χρόνια βιοπραγιών, το χειρότερο δυνατό σενάριο την περιμένει και πάλι. Οι απειλές για “ισοπέδωση της Γάζας” αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα: Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Η αλαζονεία ήρθε για να μείνει, παρόλο που το Ισραήλ πληρώνει υψηλό τίμημα για άλλη μια φορά.
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά δεν ξεκίνησαν όλα από αυτόν και δεν θα τελειώσουν μετά την αποχώρησή του. Πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για τη Γάζα.
Τη Γάζα, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι πρόσφυγες που δημιούργησε το Ισραήλ. Τη Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ποτέ ούτε μια μέρα ελευθερίας.
GIDEON LEVY είναι Ισραηλινός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Το πιο πάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από άρθρο γνώμης για την σύγκρουση Ισραήλ -Χαμάς, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Ισραήλ  Haaretz
A Talk from the heart

Στο βίντεο, που ακολουθεί ομιλία του GIDEON LEVY το 2017, η οποία έχει και σήμερα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Ισραηλινός δημοσιογράφος καυτηριάζει  το καθεστώς που έχει χτίσει ο Σιωνισμός στην Παλαιστίνη.

Share this post