Ντ. Μπακογιάννη : «Πιστεύω ακόμα ότι ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές αφού απέναντί του έχει μια διαλυμένη αντιπολίτευση»

Ντ. Μπακογιάννη : «Πιστεύω ακόμα ότι ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές αφού απέναντί του έχει μια διαλυμένη αντιπολίτευση»

«Δεν θα έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα ο Ερντογάν. Ξέρει ότι κάτι τέτοιοι είναι αυτοκτονικό για την θέση της Τουρκίας αύριο. Θα προσπαθήσει να κάνει την Ελλάδα να κάνει το λάθος», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

Για τις εκλογές του 2023 στην Τουρκία εξέφρασε την πεποίθηση πως “ ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές ,αφού απέναντί του έχει μια διαλυμένη αντιπολίτευση».

“Για πρώτη φορά ανησυχώ από το σκηνικό που έχουν στήσει οι Τούρκοι με την επιθετική ρητορική τους και δεν είμαι από αυτούς που προβλέπουν κάθε βδομάδα πόλεμο”, τόνισε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.  

Για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας είπε: «είναι μια γλώσσα που δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά. Δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν χώρα να απειλεί ευθέως με πόλεμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ». Σε ερώτηση,  γιατί το κάνουν αυτό οι Τούρκοι, τόνισε:

«Η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Αμερική και προσπαθούν να τους εκβιάσουνε σε πέντε σημεία:

1)    Με την ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

2)    Με την επίθεση που έκαναν στην Συρία

3)    Με τις διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση των F-16 που τους έχουν αφήσει έξω

4)    Τους απέκλεισαν και από τα F-35

5)    Με την Ελλάδα 

Οι Τούρκοι λένε στους Αμερικανούς ότι θα κάνουμε φασαρία αν δεν ανταποκριθείτε στα αιτήματά μας».

Η κ. Μπακογιάννη προέβλεψε ότι η Τουρκία θα συνεχιστεί αυτή η ρητορική και θα κάνει προσπάθεια να εκνευρίσει την Ελλάδα, ώστε να κάνουμε εμείς λάθος και να χρεωθούμε κάτι, την πρώτη λάθος κίνηση. Αλλά οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πεπειραμένες και πρέπει να αποφύγουμε την κακοτιμονιά, σημείωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

«Φοβάμαι την περίοδο της ακυβερνησίας»

Σε ερώτηση, για το αν φοβάται μήπως η Τουρκία επιχειρήσει να.. έρθει νύχτα στην Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Η περίοδος που φοβάμαι πιο πολύ είναι η περίοδος ακυβερνησίας. Ανάμεσα στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές, τότε που θα είμαστε με υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Πάντως, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει ποτέ επιτεθεί σε χώρα αρματωμένη και συγκροτημένη. Έχει μπει σε Λιβύη και Συρία σε χώρες που την συγκεκριμένη περίοδο της επίθεσης ήταν διαλυμένες». 

Πηγή:  skai.gr

 

Share this post