Νέα πρόκληση Νετανιάχου ο χάρτης της «Νέας Μέσης Ανατολής»

Νέα πρόκληση Νετανιάχου ο χάρτης της «Νέας Μέσης Ανατολής»

Η πιο πρόσφατη προκλητική ενέργεια του Νετανιάχου ήταν όταν στην 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ παρουσίασε τον χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής»,  αντικαθιστώντας  την Παλαιστίνη με την ονομασία «Ισραήλ», παραλείποντας ακόμα και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, επισημαίνει η πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η θρασύτατη αυτή ενέργεια του Πρωθυπουργού του κατοχικού κράτους του Ισραήλ αποτελεί μια κατάφορη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια λύση δύο κρατών με ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του  1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η ασεβής αυτή κίνηση θα έπρεπε να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα όλων των χωρών, ωστόσο δε συνέβη κάτι τέτοιο πλην μερικών εξαιρέσεων.

Ως Πρεσβεία του  Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σεμπάστιαν Φίσερ, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις της χώρας για τον χάρτη που παρουσίασε ο πρωθυπουργός του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η γερμανική κυβέρνηση άσκησε την κριτική της, τονίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης των κατεχόμενων και προσαρτημένων εδαφών στις συζητήσεις, υποβάλλοντας μάλιστα έκθεση για το θέμα.

Με αφορμή τα παραπάνω, καλούμε όλες τις χώρες και τις κυβερνήσεις τους και κυρίως την κυπριακή κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα του νησιού, να καταδικάσουν αυτές τις αβάσιμες και προκλητικές δηλώσεις του Νετανιάχου και να ενεργήσουν ενάντια στις καθημερινές βαρβαρότητες, τη σκληρότητα και τις δολοφονίες που διαπράττει ανενόχλητο το κατοχικό κράτος του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού ούτως ώστε να συμμορφωθεί επιτέλους με τους νόμους του Διεθνούς Δικαίου”.

Share this post