Κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας ζητήστε συγγνώμη από το Τμήμα Φυλακών

Κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας ζητήστε συγγνώμη από το Τμήμα Φυλακών

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

 

Κύριε Αρχηγέ , με λύπη διαπιστώνω ότι απαξιώσατε να απαντήσετε σε όσα σας έγραψα χθες για την πρόσφατη  αστυνομική επιχείρηση – με τον τρόπο που έγινε θα την χαρακτήριζα εισβολή- σε κελιά κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές. Νομίζω ότι υπάρχει και ζήτημα κατάχρησης του εντάλματος του Δικαστηρίου από την στιγμή , που όπως έχει καταγγείλει ο Σύνδεσμος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων μεταξύ των Αστυνομικών «υπήρχαν μέλη σωμάτων ασφαλείας, που φορώντας κουκούλες κρατώντας ρόπαλα και σπρέι, επιχείρησαν να εισέλθουν για διεξαγωγή ερευνών σε όλα τα κελιά των υποδίκων κρατουμένων».

Βεβαίως , η μη απάντηση σας μπορεί να οφείλεται σε φόρτο εργασίας ή γιατί οι υφιστάμενοι σας,  στους οποίους ([email protected]) στάλθηκε το δημοσίευμα https://ageliaforos.com/o-archigos-astynomias-kaleitai-na-dosei-amesa-apantiseis-gia-tis-fylakes/  μπορεί να μην το έκριναν άξιο λόγου για να το θέσουν υπόψη σας.

Επίσης, λυπούμαι , γιατί, ενώ είστε νέος και μορφωμένος άνθρωπος, φαίνεται να σας διακατέχει ανάλογη νοοτροπία με αυτή , που επιδεικνύουν και άλλα μέλη των κυβερνήσεων Αναστασιάδη έναντι  λειτουργών του Τύπου.

Επί της ουσίας τώρα του ζητήματος , που προέκυψε στις Κεντρικές Φυλακές. Χθες , φίλος , ο οποίος από χρόνια αφυπηρέτησε από την Αστυνομία και είχε διαβάσει το πιο πάνω άρθρο, μου τόνισε σαφώς ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο ΣΑΚ να εκδώσει ανακοίνωση, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ (τα κεφαλαία δικά μου).

Δηλαδή, για χάρη ενός νοσηρού συνδικαλισμού, ο οποίος είναι απαράδεκτος , όπως γνωρίζετε ως νομικός , κυρίως σε ουσιώδεις υπηρεσίες – προς αποφυγή παρεξήγησης διευκρινίζω ότι δεν είμαι εναντίον του συνδικαλίζεσθε- επιτρέψατε να εκδοθεί μια επαίσχυντη ανακοίνωση, η οποία μηδενίζει και υπονομεύει το έργο σωφρονισμού, που επιτελείται στις Κεντρικές Φυλακές. Άραγε αυτός είναι ο κύριος  στόχος για την εξυπηρέτηση του οποίου βάζετε και εσείς την «πλάτη» σας;

Δέχεστε , κύριε Αρχηγέ,  τον ισχυρισμό του ΣΑΚ ότι  «η  κατάσταση, που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα του τόπου είναι οικτρή και χαοτική» και ότι :  «δεν μπορεί να οργανώνονται εγκληματικές ενέργειες εντός των φυλακών και να σφυρίζουμε αδιάφορα»;

Η έκδοση αυτής της ανακοίνωσης δείχνει ότι αποδέχεστε τους ισχυρισμούς του ΣΑΚ.   Σε τέτοια περίπτωση όμως η ευθύνη σας είναι τεράστια , διότι αποδεικνύεται ότι εσείς ένας έμπειρος αστυνομικός, ο οποίος σήμερα είστε ο ηγήτωρ του Αστυνομικού Σώματος , δεν είχατε, όπως λέει ο λαός, «πάρει χαμπάρι» για την – κατά τον ΣΑΚ -κατάσταση στις Φυλακές.

Προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα από το γεγονός ότι εγκρίνατε την έκδοση της ανακοίνωσης του ΣΑΚ, όταν υπάρχει πλήθος εκθέσεων, τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε , διεθνών οργανισμών, οι οποίοι επαινούν και εξαίρουν το σωφρονιστικό σύστημα, που εφαρμόζεται τα τελευταία περίπου έξι χρόνια στις Κεντρικές Φυλακές.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ανακοίνωση του ΣΑΚ  προσπαθεί να πλήξει το έργο,  που επιτελείται στις Φυλακές.  Ακόμη και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται ότι , αν γίνονται όλα αυτά,  που ο ΣΑΚ λέει για  ποινικά αδικήματα από κρατούμενους,  τότε γιατί δεν ποτέ δεν πήγε η Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις; Αν στο πρόσφατο επεισόδιο  επιτέθηκε στους αστυνομικούς κρατούμενος,  γιατί δεν τον συνέλαβαν; Γιατί τα τελευταία χρόνια  δεν υπάρχει ούτε μία καταδίκη για οργάνωση, όπως κακόβουλα  διατείνεται ο ΣΑΚ , από τις Φυλακές;

Τί θα κάνετε τώρα , που ο Σύνδεσμος Προστασίας Φυλακισμένων θα προσφύγει στο Δικαστήριο; Θα υπερασπιστείτε τα ψεύδη και τις διαβολές του ΣΑΚ  κατά του Τμήματος Φυλακών.

Κύριε Αρχηγέ, εφόσον θέλετε να διατηρήσετε την εντιμότητα σας , ένας δρόμος υπάρχει : να βάλετε σε τάξη –την διαδικασία την γνωρίζετε- τον ΣΑΚ και όποιους από την Αστυνομία επιχειρούν να υπονομεύσουν το έργο, που επιτελείται στις Κεντρικές Φυλακές , και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από την διεύθυνση τους και τους άλλους εργαζόμενους , οι οποίοι συμβάλλουν στο να δέχεται η Κύπρος διεθνείς επαίνους για το σωφρονιστικό της σύστημα. Πάρτε παράδειγμα  από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος, αναφερόμενος στις όποιες αδυναμίες υπήρξαν  για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών στην χώρα δήλωσε ευθαρσώς : “πρώτος εγώ ζητώ συγγνώμη”.   

Ελπίζω ότι αυτή την φορά θα καταδεχτείτε να μου απαντήσετε.

 

Share this post