Κατασκευή προκατασκευασμένων κατοικιών για τους σεισμόπληκτους της ελληνορθόδοξης κοινότητας Αντιόχειας

Κατασκευή προκατασκευασμένων κατοικιών για τους σεισμόπληκτους της ελληνορθόδοξης κοινότητας Αντιόχειας

Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΚΙ και χορηγίες από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και τον Γιάννη Αλαφούζο (όμιλος ΣΚΑΪ).

Κωνσταντινούπολη, Μηνάς Βασιλειάδης

 Υπογράφηκε στην Αντιόχεια (Hatay) σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) και των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων του Νομού Hatay, για την κατασκευή συγκροτήματος 35 προκατασκευασμένων κατοικιών σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τις εν λόγω Κοινότητες για τη στέγαση σεισμοπαθών οικογενειών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΚΙ αναφέρει ότι «ως συντονιστικό όργανο των Ελληνορθόδοξων Κοινοτικών Ιδρυμάτων στην Τουρκία πρωτοστάτησε στην παροχή βοήθειας και στήριξης προς τους σεισμόπληκτους αδελφούς μας και διαχειρίστηκε άμεσα, από την πρώτη στιγμή, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα την κάθε μορφή βοήθειας που συγκεντρώθηκε για την ανακούφιση των πληγέντων».

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του συνδέσμου, κ. Γιώργος Παπαλιάρης, είχε μεταβεί μαζί με τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών, κ. Ανδρέα, στην περιοχή που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου και είχαν επικοινωνήσει με οικογένειες ελληνορθοδόξων που είτε έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, είτε είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται.

 

Σε δηλώσεις του στο ‘ageliaforos.com’ ο κ. Παπαλιάρης δήλωσε «ικανοποιημένος, διότι —αν και η όλη διαδικασία διήρκησε αρκετούς μήνες— συνομιλήσαμε με όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές και λάβαμε τις απαραίτητες άδειες ώστε να ξεκινήσει το έργο κατασκευής των λυόμενων κατοικιών. Πρόκειται πράγματι για σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια».

Η υπό κατασκευή κατοικίες θα φιλοξενήσουν αρκετές οικογένειες θυμάτων του σεισμού.

Ο ΣΥΡΚΙ τονίζει ότι «το έργο χρηματοδοτείται, κυρίως, από τρεις γενναιόδωρους χορηγούς, οι οποίοι καταβάλλουν, μέσω του ΣΥΡΚΙ, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, υπό την αυστηρή προϋπόθεση αυτό να διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για το έργο κατασκευής οικιών στην πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή και όχι για άλλους σκοπούς. Οι χορηγίες, οι οποίες θα καλύψουν το σύνολο σχεδόν του έργου, γίνονται από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και τον Γιάννη Αλαφούζο (όμιλος ΣΚΑΪ)».

Η σύμβαση συνεργασίας υπογράφηκε στην  παρουσία, εκ μέρους των Κοινοτήτων της Αντιόχειας, του Προέδρου της Κοινότητας Ροσούζ κ. Τζεμίλ (Γιώργου) Τουράν, του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρέττας κ. Τζαν (Ιωάννη) Φεϊμούρ και του Προέδρου της Κοινότητας Αντιόχειας κ. Φαντί (Σωτήρη) Χουριγκίλ.

Τον ΣΥΡΚΙ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Παπαλιάρης και τα μέλη κ. Στράτος Δολτσινιάδης και κ. Νίκος Καλαμάρης. Συμμετείχε, επίσης, ο δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος συμβάλλει έχοντας αναλάβει τον γενικό συντονισμό του έργου.

 

 

Share this post