Για “διαδοχικά κακεντρεχή κείμενα” κατηγορεί η Εκκλησία Αλβανίας κληρικό της Κρήτης

Για “διαδοχικά κακεντρεχή κείμενα” κατηγορεί η Εκκλησία Αλβανίας κληρικό της Κρήτης

Την παραδειγματική τιμωρία ενός αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης ζητά, με ανακοίνωση της , η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας.  Ανακόνωση της Εκκλησίας Αλβανίας αναφέρει:

“Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Κρήτης, ο οποίος στα κοινωνικά δίκτυα υπογράφει ως Ηλίας Αναστασιάδης (Αρχιμανδρίτης Ρωμανός), ανήρτησε σε μέρες μεγάλων εορτών στον προσωπικό δικτυακό του τόπο ύβρεις σε βαθμό χυδαιότητος (α) 11.08.2023. β) 12.08.2023) εις βάρος του Mακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου. Αφορμή υπήρξε επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον διωκόμενο Ουκρανό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ κ. Ιωνάθαν, στην οποία αναφέρεται ότι: Μέ βαθύτατη θλίψη παρακολουθοῦμε τίς ὀδυνηρές δοκιμασίες τῆς Ύμετέρας προσφιλοῦς Σεβασμιότητος καί τοῦ ἐκλεκτοῦ Ὑμῶν ποιμνίου…Ἀδιαλείπτως εὐχόμεθα νά Σᾶς ἀξιώνει ὁ Θεός «νά συνιστᾶται πάντοτε ἑαυτούς διακόνους ἐν ὑπομονῇ πολλῇ….» Β΄Κορ. 6, 4-9).

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ελπίζει ότι η προϊσταμένη του εκκλησιαστική Αρχή, ανεξαρτήτως των προσώπων που καλύπτονται πίσω από αυτό το προσωπείο, θα επέμβει αποτελεσματικώς, ώστε να σταματήσει η δυσώδης αυτή συμπεριφορά. Τα διαδοχικά κακεντρεχή κείμενά του προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνον δύο τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες αλλά και το κύρος της Ορθοδοξίας στη χριστιανική oικουμένη.

Τίρανα 13 Αυγούστου 2023″

Ο αρχιμανδρίτης π. Ρωμανός Αναστασιάδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε αυτούσια την ανακοίνωση της Εκκλησίας Αλβανίας και σχολίασε:

“Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν! Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν!
Κύριος εμοί βοηθός και ου φοβηθήσομαι τι ποιήσει μοι άνθρωπος.”
Σε άλλη ανάρτηση του αναφέρει:
Μπαράζ ή αμόκ Ανακοινωθέντων της Εκκλησίας του Αναστάσιου που στρέφονται -άμεσα ή έμμεσα- κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπέρ της ανίερης Μοσχοβίας…
Κανένα Ανακοινωθέν καταδίκης της αιρέσεως του “ρωσικού κόσμου” ή της εγκληματικής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Κανένα Ανακοινωθέν κατά της αντικανονικής ρωσικής εισπήδησης στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική.
Κανένα Ανακοινωθέν υπέρ των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας, υποτίθεται ποιμνίου του Αναστάσιου…
Κανένα Ανακοινωθέν υποστήριξης στον διωκόμενο εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Μπελέρη…
Μόνο Ανακοινωθέντα κατά αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κατά όσων ενοχλούν τον Αναστάσιο, επειδή, χωρίς προσχήματα και περιστροφές, στηλιτεύουν το καλοφτιασιδωμένο του “προσωπείο”, το οποίο όμως δεν μπορεί να κρύψει πλέον τη φαρισαϊκή υποκρισία…
Τέτοια μανία κατά του Γένους μας, κατά της Ρωμιοσύνης και υπέρ του ψεύδους, μόνο στην ιστοσελίδα του Αιρεσιάρχου Κυρίλλου Γκουντιάεφ!!!
Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο που λέει "Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία Κεντρική Ελληνικά Επικαιρότητα Κεντρική Ειδήσεις ΟΑρχιεπίσκοπος Search Ανακοίνωση Πρωτοφανής επιβράβευση υπονομευτού ενόητος Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Αλβανίας. Ιερά Σύνοδος Μητροπόλεις Θεοφάνης Επίσκοπος Koja Βοηθός Μία ακόμη ευλογία θεού Αλβανίας. Ποιμαντική φροντίδα την Εκκλησία Κοινωνικό Εργο KALENDARI 2023 Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Αλβανίας. Υπέρβαση πόνου Πασχαλινή χαρά (Πάσχα 2023) Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Αλβανίας Εκκλησία ΤηςΑλβα Εκκλησίας Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία Αλβανίας. ύβρεις ανήρτησε προσωπικό Βαθμό βάρος Ελληνικά Δήλωση Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου για σιδηροδρομική τραγωδία των Τιράνων Ακουσεζωντανά Ανακοινωθέν Ιερά Σύνοδος- Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας TRADIO NGJALLJA"
Ο Μητροπολίτης (επάνω) Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος,  σε γραπτή του δήλωση , σημειώνει: “Με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως για υβριστική ανάρτηση κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εναντίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα. 
Ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Κάθε διάλογος επί παντός θέματος χρειάζεται μόνο επιχειρήματα και αλληλοσεβασμό με επίγνωση της θέσης και της ευθύνης που καθένας κατέχει, όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού”.  

Share this post