Εύχονται και “κτίζουν” σε δήθεν διαφωνίες

Εύχονται και “κτίζουν” σε δήθεν διαφωνίες

Οι οπαδοί του “ναι” στη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός πάει στην Κύπρο για να …μαλώσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη!!!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης διέψευσε τις πληροφορίες που …πλασάρουν οι οπαδοί του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης πάει δήθεν στη Λευκωσία για -λίγο-πολύ- να πλακωθεί μαζί του για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στην Αθήνα, που μίλησε στην ιστοσελίδα μας Hellas Journal, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Λευκωσία για να συντονίσει τα βήματα του με τον Πρόεδρο της Κύπρου στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα.

Σε καμία περίπτωση, τόνισε η πηγή, δεν υπάρχει το κλίμα, μεταξύ των δύο ηγετών, που μεταφέρεται από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έρχεται στην Κύπρο για να ασκήσει πιέσεις προς τον ίδιον σε σχέση με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε:  «Δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτές οι δήθεν πληροφορίες, διότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σε καμία απολύτως περίπτωση. Ο συντονισμός μας είναι εξαιρετικός με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και το γεγονός είναι ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, και ελπίζουμε αυτή η δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπιστεί, θα έρθει στην Κύπρο για να συντονιστούμε, ειδικότερα όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πτυχή, στα ευρωτουρκικά που εμείς μέσα από τις δικές μας πρωτοβουλίες έχουμε αναδείξει».

Ερωτηθείς αν υπό το φως του σημερινού κλίματος εκτιμά ότι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης θα υπάρξει κάτι για την επανέναρξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα κάνω και αυτό κάνω από την πρώτη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου. Γνωρίζω τις δυσκολίες, τις προκλήσεις που υπάρχουν ενώπιον μας, όμως δεν σημαίνει σε καμία απολύτως περίπτωση ότι θα σταματήσουμε τις προσπάθειες μας, αντίθετα τις εντατικοποιούμε.

Share this post