Διαδικτυακή ενημέρωση για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαδικτυακή ενημέρωση για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου οργανώνει  Διαδικτυακή Ενημέρωση για τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και τις διαδικασίες εισδοχής, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, μεταξύ των ωρών 17.00 και 19.00.

Η Διαδικτυακή Ενημέρωση είναι ανοικτή για όλες/ους, αλλά απευθύνεται κυρίως σε τελειόφοιτες/ους μαθήτριες/ές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, και τους γονείς τους, οι οποίοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις για πρόσβαση στα Πανεπιστήμια.

Κύριος ομιλητής στη Διαδικτυακή Ενημέρωση θα είναι ο κ. Κλεάνθης Πισσαρίδης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ο οποίος θα παρουσιάσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα Προγράμματα Σπουδών του, καθώς και σημαντικά θέματα φοίτησης, όπως μελλοντικές ευκαιρίες εργοδότησης, στέγαση, υποτροφίες, φοιτητική ζωή, οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.

Λειτουργοί της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναλύσουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις/τους συμμετέχουσες/οντες όπως:

  • Τί πρέπει να προσέξω όταν θα συμπληρώσω τις επιλογές μου στο μηχανογραφικό δελτίο των Παγκυπρίων Εξετάσεων;
  • Πόσες θέσεις προσφέρονται σε κάθε πρόγραμμα σπουδών;
  • Πότε πρέπει να δηλώσω συμμετοχή για τη Β΄ κατανομή θέσεων και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουν οι Εθνοφρουροί;
  • Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για κάθε κατανομή;
  • Πότε πρέπει να αποφασίσω ποια θέση να κρατήσω από τα Κυπριακά και Ελλαδικά Πανεπιστήμια;
  • Ποια είναι η διαδικασία εισδοχής με Ειδικά Κριτήρια;

Επίσης, θα συμμετέχουν φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/ες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες της φοιτητικής ζωής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και την επαγγελματική τους πορεία μετά τις σπουδές τους.

Μετά το τέλος της παρουσίασης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να επιλύσουν τις απορίες τους και να αποκομίσουν χρήσιμες συμβουλές για τη μελλοντική τους πορεία.

Η Διαδικτυακή Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom  και μπορείτε να την παρακολουθήσετε, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο 

Δηλώσεις Συμμετοχής:
https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJUqcuiqpzouG9LfawlksMpJqLm9RdcTi7Tz

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα λάβετε η-μήνυμα με τα στοιχεία σύνδεσης/συμμετοχής σας στην τηλεδιάσκεψη. Σημειώνουμε ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων, και ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο Ηλεκτρ. Ταχυδρ. : [email protected] ή

Share this post