Αρθρογράφος της Hurriyet καλεί σε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας

Αρθρογράφος της Hurriyet καλεί σε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας

Ευθεία επίθεση κατά της Ελλάδας, για την οποία μάλιστα δήλωσε ότι δεν πρέπει καν να θεωρείται κράτος, εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο αρθρογράφος της Hurriyet Νεντίμ Σενέρ.

Λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία μάλιστα κινήθηκε σε καλό και ήρεμο κλίμα, ο αρθρογράφος αμφισβήτησε την κυριότητα δεκάδων ελληνικών νησιών και κάλεσε την Τουρκία να πολεμήσει για την κυριαρχία του Αιγαίου.

«Πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία σε 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου», αναφέρει αρχικά.

«Πρέπει να πολεμήσουμε, η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει για να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται εναντίον της στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος. Επαναστάτησε πριν από λίγα χρόνια, την ίδρυσαν τρεις χώρες, διόρισαν ηγέτη έναν Γερμανό πρίγκιπα. Αυτό το ανύπαρκτο κράτος, μας επιτίθεται και μας προκαλεί με έναν “φθηνό” τρόπο. Μια χώρα που η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να την αποτελειώσει, τώρα πήρε μαζί της την Αμερική και κάνει νταϊλίκια. Απέναντί μας βλέπουμε το μπλοκ που υπάρχει».

«Αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι πως η Τουρκία στο ζήτημα των νησιών που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης έχει δίκιο, φτάνει στο σημείο να χάνει το δίκιο της, ενώ τους λέμε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και πως θα πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία του», προσθέτει.

«Επίσης, αφού λέει πως στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις, τα στρατιωτικοποιούν. Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», καταλήγει.

Πηγή:  pontosnews.gr

Share this post