Μέσα Μαΐου ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα

Μέσα Μαΐου ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα

Μέσα Μάιου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό ‘ΣΚΑΙ’, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του πολιτικού διαλόγου (μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας), μεταξύ των υφυπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, κ.κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ερντογάν, τόνισε ότι «αν δεν λυθεί το θέμα της ΑΟΖ μπορούμε να συμφωνήσουμε πολιτισμένα ότι διαφωνούμε». «Το μεγάλο αγκάθι είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό δε σημαίνει ότι η χώρα δεν εξακολουθεί να ενισχύει την αποτρεπτική της δυνατότητα». Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα η δεύτερη φάση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, όπου αμφότερες πλευρές επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα σύμφωνα με τη «Διακήρυξη των Αθηνών» που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο από τους ηγέτες των δύο χωρών, διερευνώντας περαιτέρω το[1]μείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, εκτός από διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να προηγηθεί και μια συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, κ.κ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share this post