Απαγγελία του συμβόλου της πίστης του Ισλάμ εντός του Μοναστηριού του Απ. Ανδρέα

Απαγγελία του συμβόλου της πίστης του Ισλάμ εντός του Μοναστηριού του Απ. Ανδρέα

Το σύμβολο της πίστης του Ισλάμ* απήγγειλε ο Mehmet Erol Muvali (Μεχμέτ Ερόλ Μουαβιλί) εντός του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην  παρουσία του πατρός Ζαχαρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kıbrıs Postası (17.08.23),  ο Mehmet Erol Muvali είναι οδηγός και μετέφερε τουρίστες στο μοναστήρι.

Ο Muvali  γύρισε και βίντεο, το οποίο μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποιώντας την πράξη του. Στο βίντεο φαίνεται  να κοροϊδεύει τον ιερέα.

Μετά τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν, αφού η πράξη αυτή θεωρήθηκε προσβολή, ο Mehmet Erol Muvali  αφαίρεσε το βίντεο από τον λογαριασμό του και ζήτησε συγγνώμη.

Dursun Oğuz«Ξεκίνησε νομική διαδικασία»

Σε δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό, ο “υπουργός” εσωτερικών, Dursun Oğuz (Ντουρσούν Ογούζ) είπε ότι έχουν κινηθεί οι απαραίτητες «νομικές διαδικασίες» για το θέμα και υποστήριξε τα εξής:

«Σήμερα, στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα, η οποία είναι αποδεκτή ως ένας από τους σημαντικούς τόπους θρησκευτικής λατρείας στη χώρα μας, γυρίστηκε και δημοσιεύτηκε ένα βίντεο από ένα άτομο. Στην ΤΔΒΚ υπάρχει  ποικιλομορφία στις θρησκευτικές ελευθερίες και στη λατρεία. Ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων και πρακτικών είναι επίσης πολύ σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα. Οι διχαστικές, προκλητικές, παρενοχλητικές καταστάσεις και συμπεριφορές στο θέμα αυτό είναι απαράδεκτες. Για το λόγο αυτό, έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομική διεύθυνση για να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες μέσω της επαρχιακής διοίκησης για τη συμπεριφορά αυτή, που αποσκοπεί στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκειών και των πολιτισμών».

Πηγή: ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ -ΓΤΠ

*Η Ισλαμική Ομολογία Πίστεως (Σαχάντα) είναι η ομολογία της πίστης και της εμπιστοσύνης στο Ισλάμ, με την οποία πρεσβεύεται ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός (Αλλάχ) και ότι ο Μωάμεθ είναι αγγελιαφόρος του Θεού.

Share this post