ΥΠΕΞ Παλαιστίνης: “Να λογοδοτήσουν οι δράστες”.

ΥΠΕΞ Παλαιστίνης: “Να λογοδοτήσουν οι δράστες”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης θα λάβει κάθε δυνατή ενέργεια για να σταματήσει αυτή η εγκληματικότητα και να λογοδοτήσουν οι δράστες,αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας της Παλαιστίνης για τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ νοσοκομείου στην Γάζα. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

“Η εν ψυχρώ σφαγή που διαπράχθηκε εναντίον εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων που κατέφυγαν  στο Νοσοκομείο τον Βαπτιστών (Νοσοκομείο Ahli Arabi) στην πόλη της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (IOF) θα παραμείνει για πάντα ένα μαύρο στίγμα στη συνείδηση της ανθρωπότητας που έχει δει τις φρικαλεότητες που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού  λαού  χωρίς να λάβει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο για να τις σταματήσει.

Κάθε κανόνας διεθνούς δικαίου καταρρίπτεται καθώς χιλιάδες σφαγιάζονται ανελέητα και εκατομμύρια άνθρωποι απογυμνώνονται από την ανθρωπιά τους, δολοφονούνται εν ψυχρώ, πεθαίνουν από την πείνα και ξεριζώνονται, χωρίς τέλος. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας με χιλιάδες πυραύλους και βόμβες που στοχεύουν περιοχές αμάχων από αέρα, ξηρά και θάλασσα και οι απειλές για μαζικές δολοφονίες όπως αποδείχτηκε χθες γίνονται πραγματικότητα.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η διαφθορά και η διεθνής κοινότητα, ειδικότερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να δράσει ΤΩΡΑ για να καταδικάσει και να τερματίσει αυτήν τη σφαγή και να βάλει ένα τέλος στην απρόσκοπτη ατιμωρησία. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης θα λάβει κάθε δυνατή ενέργεια για να σταματήσει αυτή η εγκληματικότητα και να λογοδοτήσουν οι δράστες.

Ζητούμε από την κυπριακή κυβέρνηση, την κυπριακή βουλή των αντιπροσώπων και όλα τα πολιτικά κόμματα όχι μόνο να καταδικάσουν τη συνεχιζόμενη σφαγή και εθνοκάθαρση που διαπράττει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ εναντίον του λαού μας, αλλά να προχωρήσουν σε πράξεις που θα φέρουν το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ προ των ευθυνών του.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να πειστείτε, επιτέλους, ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Ηνωμένων Εθνών;”.

Νύχτα της Γάζας

Ο Παλαιστίνιος γιατρός, Salah Musa, που ζει στο Αμμάν, έφραψε στο fb:  

“Νύχτα της Γάζας, μια μακρά, ατελείωτη νύχτα, μια νύχτα χωρίς φεγγάρι που σε παίρνει για ύπνο, ανάμεσα στον ύπνο και την εγρήγορση, ανάμεσα στην απόγνωση και την ελπίδα, αφαιρώντας λίγη ανάμνηση από αυτήν.

Ανακαλύπτεις ότι η μνήμη είναι ίδια μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, τίποτα δεν αλλάζει μέσα του, λες και ο χρόνος ήταν μια κατάσταση στασιμότητας, που σε αναγκάζει να ζήσεις, η ζωή είναι μεταξύ πατρίδας και εξορίας, μεταξύ μήλου και βόμβας, μεταξύ λαχτάρας και εύρεσης, ξέρεις τον δρόμο αλλά δεν μπορείς να τον φτάσεις και τόσο κοντά όπως είναι είναι μακριά. Σου αρπάζουν τη ζωή κάθε μέρα, σου αρπάζουν την ελπίδα και ξυπνάς το πρωί πιο πεισματάρης κι ατίθαση Διαλέγεις αρχή Νέα. Όπως κάθε μέρα που ελπίζεις να φτάσεις, επιλέγεις τη ζωή.”

Share this post