Βαρθολομαίος : Η Ίμβρος έχει μέλλον .

Βαρθολομαίος : Η Ίμβρος έχει μέλλον .

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εόρτασε στην γενέτειρα του την Κοίμηση της Θεοτόκου

Mε τους συγχωριανούς του στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου αντάμωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος   προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν.της  Κοίμησης Θεοτόκου, στην γενέτειρά του.

“Επιβιώσαμε, ανασυγκροτηθήκαμε, ξανασταθήκαμε στα πόδια μας και συνεχίζουμε», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.  

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης εκκλησιάστηκαν συγχωριανοί  του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, Στέλιος Πούλαδος και Ίμβριοι, που ζουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν τα καλοκαίρια στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Μιλώντας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την ελπίδα ότι: «Θα κρατήσει  παραπέρα η πνοή! Έως της συντελείας του αιώνος! Με τα σχολεία μας και τα βλαστάρια μας, την ελπίδα μας. Με τον επαναπατρισμό των ξενιτεμένων αδελφών μας. Με τις ανακαινισμένες ενοριακές εκκλησίες και τα πολλά ανακαινισμένα εξωκκλήσια μας» .  Θα κρατήσει παραπέρα η πνοή, τόνισε, « με την αγάπη όλων μας για την Ίμβρο, τον τόπο που μας γέννησε, τον τόπο που πόνεσε, τον τόπο που έκλαψε, τον τόπο που άδειασε, που είδε τα παιδιά του να σκορπίζονται στους ανέμους σαν τα τρελά πουλιά».

Αυτός ο τόπος ο πονεμένος και ταλαιπωρημένος , σημείωσε, δικαιούται να αναπνεύσει, να δει  αποκαθιστάμενες τις εις βάρος του πολλές αδικίες και να  υποδεχθεί  τα βιαίως εκριζωθέντα  έκγονά του, για να αρχίσουν μία καινούργια ζωή.  (ΦΩΤΟ : Ν.ΜΑΓΓΙΝΑΣ)

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ 2020 by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 

Share this post