Παρανομεί “με τον Σταυρό στο χέρι” η Μητρόπολη Κωνσταντίας

Παρανομεί “με τον Σταυρό στο χέρι” η Μητρόπολη Κωνσταντίας

Συλλογή υπογραφών για ανέγερση της Μονής Αγίων Αικατερίνης και Εφραίμ

Άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος αποδεικνύεται η “διαβεβαίωση” του  Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Βαιλείου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου  ότι, σε περίπτωση που απορριφθεί η ιεραρχική προσφυγή κατά της ειδοποίησης επιβολής, θα σεβαστεί την απόφαση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, περιλαμβανομένης της άμεσης κατεδάφισης της παράνομης οικοδομής και της πλήρους αποκατάστασης της προστατευόμενης περιοχής.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Βασίλειο ότι σε τέτοια περίπτωση θα εξετάσει το αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, για ανταλλαγή τεμαχίου/ων εκκλησιαστικής γης εντός των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000 Ειδική Ζώνη Διατήρησης και Ζώνη Ειδικής Προστασίας Κάβο Γκρέκο, με άλλο/α τεμάχιο/α στην Αγία Νάπα, στο οποίο να μπορεί να ανεγερθεί η  μονή. Σε μια τέτοια περίπτωση το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και της Αγίας Αικατερίνης θα μπορεί να ανεγερθεί σε άλλο σημείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες της Μητρόπολης Κωνσταντίας, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον και τοπίο της περιοχής.  Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας δεν έκανε την στοιχειώδη κίνηση καλής θέλησης για να δείξει έμπρακτα ότι εννοεί την διαβεβαίωση προς τον Υπουργό. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης  ανακοίνωση , με τίτλο: “Συλλογή υπογραφών για ανέγερση της Μονής Αγίων Αικατερίνης και Εφραίμ”

Συλλογή υπογραφών για ανέγερση της Μονής Αγίων Αικατερίνης και Εφραίμ

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ενώ έληξε η σχετική προθεσμία  δεν απέστειλε την υποβολή Σχεδίου Κατεδάφισης της μονής που είχε ζητηθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή. Μετά την εκπνοή της προθεσμίας που δόθηκε αναμένεται να συνέλθει η Ad-Hoc Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τις δυνητικές επιπτώσεις από τις εργασίες κατεδάφισης, αλλά και να θέσει σχετικούς όρους για την εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης και την εφαρμογή μέτρων αποκατάστασης.

Βέβαια ,  ο Μητροπολίτης Βασίλειος έχει στο πλευρό του τον δήμαρχο Αγίας Νάπας , ΧρίστοςΖαννέττου, ο οποίος είναι μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητρόπολης. Ο κ. Βασίλειος έχει φροντίσει και διόρισε στην Θρονική Επιτροπή ως λαϊκά μέλη , τον πρώην υπουργό  Γιάννη Καρούσο , τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργο Κάρουλλα, τους δημάρχους , Δρα Σίμο Ιωάννου  (Αμμοχώστου), Θεόδωρο Πυρίλλη (Παραλιμνίου),  Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη (Λευκονοίκου), Γιώργο Τάκκα (Σωτήρας), Άντρο Καραγιάννη(Δερύνειας).

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτου, “κρύβεται” για να αποφύγει τις ευθύνες που του αναλογούν προς άρση της παρανομίας, λόγω της ανέγερσης μονής στην προστατευόμενη περιοχή του Κάβο Γκρέκο, κατά παράβαση της ισχύουσας περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και οικοδομικής νομοθεσίας. Ευθύνες στον δήμαρχο Αγίας Νάπας επιρρίπτει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, για την παράνομη ανέγερση μονής σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας δεν έχει προβεί στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου καθορίζει η νομοθεσία κατά της Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η οποία ανεγείρει παράνομα μονή εντός της προστατευόμενης περιοχής του Κάβο Γκρέκο.

 

 

 

Share this post