Τραγωδία στη Λιβύη: 5 οι νεκροί Έλληνες και 14 οι τραυματίες από τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας

Τραγωδία στη Λιβύη: 5 οι νεκροί Έλληνες και 14 οι τραυματίες από τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας

Το τροχαίο, στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης, στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, είχε τραγική κατάληξη. Αν και για πολλές ώρες επικρατούσε σύγχυση όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών τελικά αυτοί ταυτοποιήθηκαν και ανέρχονται στους πέντε.

Οι σοροί των πέντε Ελλήνων, τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, έφτασαν  στην Ελευσίνα με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη.

Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα. 
Οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 5 είναι σε  κρίσιμη κατάσταση. 

Το χρονικό

Το λεωφορείο, που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στη Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας , συγκρούστηκε  με φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Η μετωπική σύγκρουση συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες.Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται. 

Ανακοίνωση Δένδια: Κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

“Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

“Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη”.

Πηγή: capital.gr

Share this post