Το υπουργείο Υγείας δεν οριστικοποίησε το Πρωτόκολλο για τα σχολεία.

Το υπουργείο Υγείας δεν οριστικοποίησε το Πρωτόκολλο για τα σχολεία.

Αν και δεν πήραμε επίσημη απάντηση στο  χθεσινό μας δημοσίευμα Εμβολιασμός και λειτουργία σχολείων. Το ΥΠΑΠΝ δεν ενημερώνει για τους χειρισμούς του – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)  , πληροφορίες φέρουν  το υπουργείο Παιδείας  είναι έτοιμο και σε αναμονή  της γνωμοδότησης της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (επιδημιολόγοι) του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

*Κοινή επιδίωξη όλων είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με φυσική παρουσία.

* Όλοι όσοι θα προσέρχονται/παραμένουν στα σχολεία (Μέση Εκπαίδευση) θα πρέπει να διαθέτουν σχετικό υγειονομικό πιστοποιητικό (Safe Pass).

* Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα διαγνώσεων «rapid test» στα σχολεία (δωρεάν και για μαθητές μόνο).

Επίσης, έγκυρη πηγή, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο και πιθανότατα θα λειτουργήσει πρόγραμμα επισκέψεων συνεργείων σε σχολεία για εμβολιασμό μαθητών/-τριών.

Επίσης, μας αναφέρθηκε ότι η επικρατούσα άποψη είναι πως εμβολιασμένοι, που θα είναι επαφές, θα υποβάλλονται σε τεστ και, εφ’ όσον αυτό είναι αρνητικό, θα συνεχίζουν κανονικά (χωρίς περιορισμό κατ’ οίκον).

 Όσον αφορά την περίπτωση κρούσματος μέσα σε μια τάξη, διευκρινίζεται ότι το Πρωτόκολλο , που ίσχυσε,   δεν προέβλεπε να τεθεί σε περιορισμό ολόκληρο το τμήμα (αλλά μόνο οι επαφές σε απόσταση ενός μέτρου από τη θέση του κρούσματος στην τάξη, σε σχήμα σταυρού, δλδ 4 άτομα). Πιθανότατα, μας εξήγησαν,  αυτό θα ισχύσει και φέτος.

Πάντως , σύμφωνα με την ίδια έγκυρη πηγή, όλα  θα εξαρτηθούν από τις συστάσεις, που θα δοθούν τις επόμενες μέρες από τους επιδημιολόγους.

 

Share this post