Εμβολιασμός και λειτουργία σχολείων. Το ΥΠΑΠΝ δεν ενημερώνει για τους χειρισμούς του

Εμβολιασμός και λειτουργία σχολείων. Το ΥΠΑΠΝ δεν ενημερώνει για τους χειρισμούς του

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου*

Σε περίπου ένα μήνα, εν μέσω για μια ακόμη χρονιά της πανδημίας του κορονοϊού, θα αρχίσει η λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Δεδομένου ότι έχει αποφασιστεί ο εθελοντικός εμβολιασμός νέων από 12 μέχρι 17 ετών, των οποίων μεγάλο μέρος είναι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, ανακύπτουν κάποια  ερωτήματα, τα οποία θέσαμε  γραπτώς προς τον υπουργό Παιδείας , Πολιτισμού , Αθλητισμού και Νεολαίας , Πρόδρομο Προδρόμου  , διότι πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί θέλουν  να γνωρίζουν εγκαίρως. 

Τα ερωτήματα συνοψίζονται στα εξής:

– Τί προβλέπει  το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων σε περίπτωση κρούσματος μαθητή; Σημειώνεται  ότι μέχρι τώρα στις πλείστες των περιπτώσεων έμενε όλο το τμήμα σπίτι και τα μαθήματα γίνονταν  με τηλεκπαίδευση.

– Με την νέα κατάσταση πραγμάτων πως θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο  τους εμβολιασμένους μαθητές που δεν θα είναι επαφές;

 -Θα παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης ή  η τελική  απόφαση  θα εξαρτάται από τον αριθμό εμβολιασμένων στο σχολικό τμήμα;

Τα απλά αυτά  ερωτήματα στάλθηκαν στον κ. υπουργό με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 3 Αυγούστου. Σήμερα ο μήνας έχει 12 και , ενώ καθημερινά λαμβάνουμε σωρεία ανακοινώσεων από το Γραφείο του υπουργού, τα ερωτήματα παραμένουν  αναπάντητα. Φαίνεται ότι τους απασχολούν πιο σοβαρά ζητήματα. Ίσως να απαντήσουν , όταν ανοίξουν τα σχολεία, δημιουγηθεί πρόβλημα και τότε θα ψάξουν να βρουν την …λύση του. 

Share this post