Τιμήθηκε στην Χαλκηδόνα η η μνήμη των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου

Τιμήθηκε στην Χαλκηδόνα η η μνήμη των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος  Εμμανουήλ, συλλειτουργούντων των  Επισκόπων Αραβισσού  Κασσιανού και Τράλλεων  Βενιαμίν.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος,

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος  Ποιμενάρχης , Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντων των Θεφ. Επισκόπων Αραβισσού κ. Κασσιανού και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, του άγοντος τα ονομαστήρια του Μεγάλου Εκκλησιάρχου Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αετίου διευθυντού του ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιακώβου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Ιακώβου, του Ιερολ. Πατριαρχικού Διακόνου κ. Ιερωνύμου και του Ιερολ. Διακόνου κ. Αστερίου.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Κοινότητα Χαλκηδόνος ήταν η παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού  Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εκκλησιάστηκε στο Ιερό Βήμα.

Παρέστησαν Άρχοντες Οφικιάλοι της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας πολλοί πιστοί από την Πόλη, από την Χαλκηδόνα και το εξωτερικό.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μέγας Εκκλησιάρχης Αρχιμ. Αέτιος .

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ ομίλησε καταλλήλως και ευχαρίστησε  τον Παναγιώτατο, τους Αρχιερείς, τον κλήρο και τον λαό για την συμμετοχή τους στην εορτή, ενώ ιδιαιτέρως ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στον Μέγα Εκκλησιάρχη.

Share this post