Τηλεδιάσκεψη Χριστοδουλίδη με ομολόγους του της Ε.Ε.

Τηλεδιάσκεψη Χριστοδουλίδη με ομολόγους του της Ε.Ε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ,  Νίκος Χριστοδουλίδης,  συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε,  με πρωτοβουλία της Υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, Arancha Gonzalez, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που αφορούν την εμβάθυνση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με χώρες της Νότιας Γειτονίας, εν όψει και της σχετικής συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί κατά το επικείμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

 

Σε παρέμβασή του, ο κ. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ,  “ανέδειξε τη σημασία υιοθέτησης μιας στρατηγικής και στοχευμένης προσέγγισης από πλευράς ΕΕ, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις βασικές παραμέτρους των σχέσεων με τις χώρες της Νότιας Γειτονίας, τόσο σε θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή συνεργασία, όσο και σε ζητήματα που αφορούν τον πολιτικό διάλογο”.
Σημείωσε ότι στόχος θα πρέπει να παραμείνει η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στις χώρες της περιοχής, γεγονός που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση επιμέρους κοινωνικών ζητημάτων, όπως η φτώχεια, η ανεργία, και η παροχή κινήτρων και προοπτικής στη νέα γενιά.

Ο  Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη “υιοθέτησης μιας περιεκτικής προσέγγισης από πλευράς ΕΕ για αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις σχέσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Ιορδανία”.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν όπως παραμείνουν σε επαφή με στόχο τον μεταξύ τους συντονισμό για προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών στο πλαίσιο της ΕΕ.

Share this post