Διαδικτυακή συζήτηση: Ποιο τo διακύβευμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών για την Κύπρο;

Διαδικτυακή συζήτηση: Ποιο τo διακύβευμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών για την Κύπρο;

Το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου θέτει στο επίκεντρο νέου κύκλου συζητήσεων ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας ΟΠΕΚ, έχοντας δύο προσκεκλημένους: τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, υποψήφιο Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ – EPP, πρώην Υπουργό και τον Τάκη Χατζηγεωργίου, πρώην Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ – GUE. Οι δύο καλούνται να κάνουν αποτίμηση της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ, 20 χρόνια μετά την ένταξη και να προσδιορίσουν το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωπαϊκών Εκλογών.
 
Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα,10 Απριλίου 2024, ώρα 19.00 – 20.30, διαδικτυακά την

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν μέσω Πλατφόρμας ZOOM στον σύνδεσμο:
https://us06web.zoom.us/j/85038668014?pwd=Nk7q69inaBOMefqRyQI4nslEfAzBSr.1
Meeting ID: 850 3866 8014 | Passcode: 136331
 
Η συζήτηση θα μεταδίδεται Live Streaming μέσω FACEBOOK από τους λογαριασμούς του ΟΠΕΚ @OPEKCyprus και της εφημερίδας Πολίτης @PolitisNewspaper.

 
Την εκδήλωση θα ανοίξει με σύντομη παρέμβαση η Θεανώ Καλαβανά, Πρόεδρος ΟΠΕΚ και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των δύο βασικών ομιλητών. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί διάλογος με συμμετοχή του ακροατηρίου, την οποία θα συντονίζει ο Έρικ Σουκιούρογλου, Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Εμείς – Μαζί» που υλοποιεί ο ΟΠΕΚ για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή και τις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.

Ο ΟΠΕΚ καθορίζει το εξής πλαίσιο συζήτησης:
 
Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024 σηματοδοτούν την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Μια γενιά νέων γεννήθηκαν και μεγαλώνουν πλέον ως Ευρωπαίοι πολίτες. H πατρίδα μας ορθοποδεί σε ένα απρόβλεπτο και ασταθή κόσμο γιατί είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ένταξη και να λύσει το πιο ζωτικό πρόβλημα από το παρελθόν της, το Κυπριακό.
Γιατί δεν δούλεψε ο καταλύτης;
Ακόμα, η Κύπρος παραμένει σε μέτρια πρότυπα λειτουργίας ως πολιτεία στους πλείστους τομείς που δεν αντιστοιχούν στην πρόοδο που επιτυγχάνουν άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ. Το Κράτος Δικαίου αμφισβητείται από σοβαρά κρούσματα θεσμικής διαφθοράς σε υψηλά δώματα.
Ποιο είναι, λοιπόν, το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών για την Κύπρο;
 
Επικοινωνία: ΟΠΕΚ [email protected] | 96387498

Share this post