Στον αμπελώνα της ενορίας Παναγίας Ελεούσας Αγρού ο νέος εφημέριος π. Σόλων

Στον αμπελώνα της ενορίας Παναγίας Ελεούσας Αγρού ο νέος εφημέριος π. Σόλων

Άριστη εντύπωση άφησε στους ενορίτες του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας Αγρού ο νέος εφημέριος π. Σόλων Χρίστου, ο οποίος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στην ενορία. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος , ο οποίος τον χειροτόνησε πρεσβύτερο στις αρχές Ιουλίου, τον τοποθέτησε στον Αγρό  διότι  η θέση του εφημερίου χήρευε από τον Μάϊο, που κοιμήθηκε ο Αρχιμ. Κυπριανός Αψερός, και διότι ο νέος κληρικός έχει οικογενειακές ρίζες από την κοινότητα. Αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος , που έκανε ιδιαίτερα ευτυχείς τους ενορίτες. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο οικονόμος π.  Σταύρος Σταύρου   εφημέριος της ενορίας Προδρόμου, ο οποίος λειτούργησε με τον π. Σόλωνα, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα είπε ότι από σήμερα εφημέριος στον Ναό είναι ο π. Σόλων. “Είθε η χάρις της Παναγίας να τον ενισχύει και να τον ενδυναμώνει στο έργο του”, ανέφερε και πρόσθεσε: Ευχόμαστε στον π. Σόλωνα καλή σταδιοδρομία στο ιερό λειτούργημα, που επέλεξε να ακολουθήσει”.

Ο π. Σόλων γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1998. Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας Στροβόλου και από το Γυμνάσιο Έγκωμης (Κλάδος Πολιτικής Μηχανικής). Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει αρχίσει σπουδές στην Θεολογία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι νυμφευμένος και η πρεσβυτέρα του, Ειρήνη, σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχουν ένα γιο , 16 μηνών. 

Ο π. Σόλων με μέλη της οικογένειας του.  

Επίσης, ο π. Σταύρος εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λεωνίδα Λεωνίδου, ο οποίος στην μνήμη της συζύγου του, προσέφρε ένα ζωγραφικό πίνακα με την μορφή του μακαριστού Αρχιμ. Κυπριανού Αψερού. Ο πίνακας τοποθετήθηκε πάνω από το παγκάρι της του ναού. 

 

ΦΩΤΟ: Α. Βικέτος

Share this post