Πριν ειδοποιηθεί η ΚΥΠ η Μοσάντ συνέλαβε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Πριν ειδοποιηθεί η ΚΥΠ η Μοσάντ συνέλαβε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Νέα στοιχεία ήρθαν σήμερα στο φως αναφορικά με το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” Αποτράπηκε τρομοκρατική ενέργεια κατά Ισραηλινών στην Κύπρο | Φιλελεύθερος | Philenews

H Μοσάντ ανακοίνωσε σήμερα, 29. 6.2023,  ότι προτού η ΚΥΠ ειδοποιηθεί για το ιρανικό τρομοκρατικό δίκτυο, που δρούσε στην Κύπρο , συνέλαβε τον Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου, στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, τον οποίον πράκτορες της Μοσάντ εντόπισαν στο Ιράν, τον απήγαγαν και στη συνέχεια τον ανέκριναν, καταφέρνοντας να αποσπάσουν πληροφορίες για τον τρόπο που θα δρούσε το τρομοκρατικό δίκτυο στην Κύπρο.

«Στο πλαίσιο μίας εξαιρετικά τολμηρής επιχείρησης που εκτυλίχθηκε εντός της ιρανικής επικράτειας, η Μοσάντ κατάφερε να συλλάβει τον ιθύνοντα νου του τρομοκρατικού δικτύου, ο οποίος, κατά την διάρκεια της ανάκρισής του παραδέχθηκε με κάθε λεπτομέρεια το τρομοκρατικό σχέδιο, γεγονός που οδήγησε στην εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου στην Κύπρο», αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, και αφού συνέλλεξε τα απαραίτητα στοιχεία, η Μοσάντ ενημέρωσε την ΚΥΠ και τις αρμόδιες κυπριακές αρχές, οι οποίες στη συνέχεια «συνέλαβαν τα περισσότερα μέλη του δικτύου που βρίσκονταν στο νησί», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η ισραηλινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα το απόγευμα  βίντεο,  στο οποίο ο συλληφθείς, πλέον, Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου, κατονομάζει   το στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, Χασάν Σουσταρίζαντε, που βρίσκεται στο Ιράν ως το πρόσωπο που τον στρατολόγησε.

* Διαβάστε και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Jerusalem Post, με τίτλο : “Η Μοσάντ απήγαγε ηγέτη της τρομοκρατίας μέσα στο Ιράν για να αποτρέψει την επίθεση στην Κύπρο”

Mossad abducted terror leader inside Iran to thwart Cyprus attack – Israel News – The Jerusalem Post (jpost.com)

Share this post