«Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας»

«Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας»

Προκήρυξη διαγωνισμού ποίησης από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου με χορηγία του φιλανθρωπικό ιδρύματος ” ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ- ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ”

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (Ε.Λ.Κ.) προκηρύσσει διαγωνισμό ποίησης, θεωρώντας ως πολιτιστικό χρέος όλων μας την προβολή της Καρπασίας της Κύπρου. Η προκήρυξη αυτή απευθύνεται και προσφέρει ποιητικό βήμα στους απανταχού της Γης Καρπάσιους. Κριτική Επιτροπή της Ε.Λ.Κ. θα επιμεληθεί φιλολογικά τα υποβληθέντα έργα και θα εκδώσει μια ειδική «Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας», την οποία θα προβάλει, κυκλοφορήσει και διαδώσει Παγκύπρια και διεθνώς, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η 21η Μαρτίου 2022, έχει συμβολικά επιλεγεί ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων έχει οριστεί η 17η Αυγούστου, ημερομηνία ιστορικού σταθμού για την Καρπασία, το 1974.

Α. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

  1. Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό έχουν:

α) πρόσωπα  που γεννήθηκαν, έζησαν, εργάσθηκαν ή μελέτησαν την Καρπασία, ανεξάρτητα με την παρούσα διαμονή ή υπηκοότητά τους,

β)  πρόσωπα που δεν τη γνώρισαν αλλά, κατάγονται από την Καρπασία, μέσω των προγόνων τους.

Αναμένεται η υποβολή έργων τα οποία δεν έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε κανέναν άλλο μέχρι σήμερα διαγωνισμό, στην

Κύπρο ή στο εξωτερικό και δεν έχουν δημοσιευθεί σε οποιαδήποτε μορφή, έντυπη ή ηλεκτρονική.

 

  1. «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ»- Λέξεις/Κλειδιά

Κάθε ποίημα που θα υποβληθεί θα πρέπει να αναφέρει, έστω και μια φορά, μια από τις λέξεις κλειδιά και απαραίτητα το όνομα μίας από τις 42 κοινότητες της Καρπασίας. Οι λέξεις/κλειδιά παρατίθενται στο αναλυτικό κείμενο στην ιστοσελίδα της ΕΛΚ.

 

  1. Γλώσσα γραφής: Τα έργα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.

 

Το εγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, είναι υποστηρικτής και χορηγός της όλης προσπάθειας.

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους αναλυτικούς όρους εντολής του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου (Ε.Λ.Κ.) https://www.writersunioncy.org/el.

Κατ’ εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΚ

  • Δρ Ιωσήφ Ιωσηφίδης Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΚ
  • Ηλίας Παντελίδης

Οικονομικός Σύμβουλος ΔΣ της ΕΛΚ και Συντονιστής Διαγωνισμού.

Εκτελεστικός Πρόεδρος. ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

*Ανακυτικά διαβάστε στο δελτίο, που παρατίθεται

Καρπασαία- Ποιητικός διαγωνισμός by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post