Πάπας Φραγκίσκος: Ορισμένες χώρες “παίζουν παιχνίδια” με την Ουκρανία

Πάπας Φραγκίσκος: Ορισμένες χώρες “παίζουν παιχνίδια” με την Ουκρανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδήλωσε ότι ορισμένες χώρες “παίζουν παιχνίδια” με την Ουκρανία  πρώτα προμηθεύοντας όπλα και στη συνέχεια εξετάζοντας το ενδεχόμενο να υπαναχωρήσουν από τις δεσμεύσεις τους.

Ο Φραγκίσκος έκανε τα σχόλια αυτά στο αεροπλάνο επιστρέφοντας  από τη Μασσαλία. Απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ήταν απογοητευμένος που οι προσπάθειές του να φέρει ειρήνη δεν πέτυχαν. Ο Φραγκίσκος έχει στείλει έναν απεσταλμένο, τον Ιταλό καρδινάλιο Ματέο Ζούπι, στο Κίεβο, στη Μόσχα, στην Ουάσινγκτον και στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τους εκεί ηγέτες.

Είπε ότι ένιωσε “κάποια απογοήτευση” και μετά άρχισε να μιλά ξαφνικά για τη βιομηχανία όπλων και τον πόλεμο.

“Μου φαίνεται ότι τα συμφέροντα σε αυτόν τον πόλεμο δεν είναι μόνο αυτά που σχετίζονται με το ουκρανορωσικό πρόβλημα αλλά με την πώληση όπλων, το εμπόριο όπλων”, ανέφερε. “Δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια με το μαρτύριο αυτού του λαού. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να λύσουν θέματα… Βλέπω τώρα ότι ορισμένες χώρες κινούνται προς τα πίσω, μη θέλοντας να δώσουν (στην Ουκρανία) όπλα. Μια διαδικασία αρχίζει στην οποία ο μάρτυρας σίγουρα θα είναι ο ουκρανικός λαός και αυτό είναι άσχημο πράγμα”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΦΩΤΟ:  vaticannews.va

Share this post