Πάπας Φραγκίσκος – Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια πράξη «σχεδόν σατανική»

Πάπας Φραγκίσκος – Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια πράξη «σχεδόν σατανική»

Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια «σχεδόν σατανική» πράξη, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στη διάρκεια συνέντευξής του στην ιταλική τηλεόραση και επέμεινε «στην αξιοπρέπεια» των θυμάτων, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Σε νέα τηλεοπτική συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε σε τέσσερα άτομα που αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες ζωής, συμπεριλαμβανομένης μιας μητέρας τεσσάρων παιδιών που ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

“Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των γυναικών που ξυλοκοπούνται, κακοποιούνται στο σπίτι, ακόμα και από τον σύζυγό τους. Το πρόβλημα είναι ότι για μένα είναι σχεδόν σατανικό, επειδή εκμεταλλεύεται την αδυναμία κάποιου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του”, δήλωσε ο Πάπας, απαντώντας σε ερώτηση μιας Ιταλίδας ονόματι Τζιοβάνα.

Η Giovanna και τρία άλλα άτομα παρουσιάστηκαν στο ιταλικό κανάλι TG5 στις 19 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της ειδικής διάρκειας 45 λεπτών, που ονομάζεται “Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αόρατος Λαός”, ο Πάπας απάντησε σε ερωτήσεις της Τζιοβάνα, η οποία έχασε επίσης το σπίτι και τη δουλειά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Την ενθάρρυνε να θυμηθεί την αξιοπρέπειά της, δείχνοντας την εικόνα της Πιέτας του Μιχαήλ Άγγελου, η οποία απεικονίζει τη θλιβερή Μαρία να κρατάει τον νεκρό και γυμνό γιο της, Ιησού. “Έχεις αξιοπρέπεια, έχεις το πρόσωπο, το βασανισμένο πρόσωπο κάποιου που συνεχίζει τη ζωή, τη δική της και των παιδιών της”, της είπε.

Ο Φράνσις μίλησε επίσης με τη Μαρία, μια άστεγη γυναίκα που κοιμόταν στο δρόμο για χρόνια. Η Μαριστέλα, μια 18χρονη απομονωμένη από την πανδημία. και τον Πιερντονάτο, ο οποίος πέρασε 25 χρόνια στη φυλακή αφού του επιβλήθηκαν δύο ισόβια κάθειρξη.

Ο Πιερντονάτο είπε ότι μετά από μελέτη και προβληματισμό στη φυλακή, είχε «ένα εσωτερικό πνευματικό ταξίδι».

Είπε ότι αφού αναλογιστεί βαθιά τις προηγούμενες πράξεις του, “έχω συμβιβαστεί με τον εαυτό μου”.

“Ήμουν στη φυλακή για 25 χρόνια, ότι ο Πιερντονάτο πριν από 30 χρόνια δεν υπάρχει πλέον, είμαι άλλος άνθρωπος”, ανέφερε. “Η μετάνοια, με τη βαθύτερη έννοια του όρου από χριστιανική άποψη, είναι μια μετάνοια που αφορά το μετανοητικό άτομο που είναι ο πιο πικρός κατήγορος του εαυτού του και δεν θέλει τίποτα σε αντάλλαγμα. Μετάνιωσε γι’ αυτό που έκανε.”

Ο Πιερντονάτο ρώτησε τον Πάπα Φραγκίσκο: «Υπάρχει ελπίδα για εκείνους που θέλουν να αλλάξουν;»

“Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι μια πρόταση από τη Βίβλο”, είπε. “Υπάρχει Θεός, όχι σε τροχιά, αλλά ο Θεός δίπλα σου, γιατί το στυλ του Θεού είναι η εγγύτητα, η συμπόνια και η τρυφερότητα.”

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ο Θεός είναι με κάθε κρατούμενο: «Ο Θεός πάντα συγχωρεί, ο Θεός πάντα συγχωρεί. Ας το βάλουμε αυτό στο μυαλό μας, όποια αμαρτία κι αν έχω κάνει, το συγχωρεί γιατί ήρθε να συγχωρήσει και να μην καταδικάσει.”

Προκάλεσε τους ανθρώπους να μην κρίνουν καταδικασμένους εγκληματίες, αλλά να κοιτάξουν μέσα τους, όπου “θα βρουν πολλά ελαττώματα, πολλά πράγματα, πολλές αμαρτίες, πολλά λάθη, πολλά πράγματα που δεν είναι όμορφα”.

“Αλλά η δύναμή μας έγκειται στην ελπίδα αυτού του Θεού που είναι στενός, συμπονετικός και τρυφερός”, είπε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκλεισε το πρόγραμμα με έκκληση προς τους θεατές να επικεντρωθούν στον Ιησού κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

«Σας εύχομαι, όλοι εσείς που είστε στο σπίτι, σας εύχομαι Χριστούγεννα με τον Ιησού, αληθινά Χριστούγεννα», είπε. “Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε; Δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε; Όχι, γιορτάστε, φάτε τα πάντα, αλλά κάντε το με τον Ιησού, δηλαδή με ειρήνη στην καρδιά σας.»

“Και σε όλους εσάς που με ακούτε σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα. Γιορτάστε, δώστε δώρα, αλλά μην ξεχνάτε τον Ιησού.”

ΠΗΓΗ: catholicworldreport.com

ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ :Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος “Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι Αόρατοι Άνθρωποι”, το οποίο προβλήθηκε στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι TG5 στις 19 Δεκεμβρίου 2021.

Share this post