π. Β. Θερμός: Η Εκκλησία Ρωσίας έχει απομακρυνθεί πολύ από το νόημα του Ευαγγελίου.

π. Β. Θερμός: Η Εκκλησία Ρωσίας έχει απομακρυνθεί πολύ από το νόημα του Ευαγγελίου.

Γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών: Η   Εκκλησία έπρεπε να  θα εξέφραζε ποιμαντικό ενδιαφέρον και έγνοια γι’αυτή την μερίδα των συνανθρώπων μας.

Τραγικό χαρακτήρισε το κατάντημα της Ρωσίας και της Εκκλησίας της ο πατήρ Βασίλειος Θερμός (ΦΩΤΟ ΕΡΤ), Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Δρ Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστικής Ακαδημία Αθήνας.

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Α’ Προγράμματος της ΕΡΤ, ο π. Βασίλειος συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη και τόνισε ότι η Εκκλησία Ρωσίας έχει απομακρυνθεί πολύ από το νόημα του Ευαγγελίου. Επίσης, επεσήμανε,  ότι ο  διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους στην Ελλάδα  θα έδινε στην Εκκλησία μεγαλύτερη υγεία και ανεξαρτησία.

Ο π. Βασίλειος Θερμός αναφέρθηκε και στο θέμα του πρόσφατου Νόμου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, δηλώνοντας την αντίθεση του. Ωστόσο, υποστήριξε ότι  για την Εκκλησία ήταν “μια ιστορικά χαμένη ευκαιρία”. Με την επίσημη στάση της η   Εκκλησία “έπρεπε να  θα εξέφραζε ποιμαντικό ενδιαφέρον και έγνοια γι’αυτή την μερίδα των συνανθρώπων μας”, επεσήμανε. 

π. Β. Θερμός στο Πρώτο: Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους θα έδινε μεγαλύτερη υγεία και ανεξαρτησία-Είναι τραγικό το κατάντημα της Ρωσικής Εκκλησίας (audio) – ertnews.gr

 

Share this post