Ο Ισραηλινός στρατός εξανάγκασε 5 Παλαιστίνιες να ξεγυμωθούν

Ο Ισραηλινός στρατός εξανάγκασε 5 Παλαιστίνιες να ξεγυμωθούν

Την κτηνωδία, που βίωσαν από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ πέντε Παλαιστίνιες καταγγέλλει ο πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνης, Abdallah Attari, με επιστολή του σε όλες τις γυναίκες, που βρίσκονται σε θέσης ισχύος,  για να επιστήσει  την προσοχή “σε ένα ακόμα έγκλημα των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον του λαού μας, και πιο συγκεκριμένα εναντίον των γυναικών μας”.

Η επιστολή αναφέρει:

“Σύμφωνα με την Ισραηλινή μη-κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης, B’ Tselem, το περιστατικό έχει ως εξής: Περίπου 50 στρατιώτες του κατοχικού στρατού του Ισραήλ εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας Ajlouni στην περιοχή της Χεβρώνας, όπου βρίσκονταν 26 μέλη της οικογένειας. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η Χεβρώνα βρίσκεται στην «Περιοχή Α» στην οποία σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απαγορεύεται ρητά η είσοδος σε οποιονδήποτε Ισραηλινό, είτε είναι πολίτης, είτε έποικος, είτε στρατιώτης. Αφού, λοιπόν, χώρισε ο κατοχικός στρατός τους άντρες από τις γυναίκες και τα παιδιά, ανάγκασαν τις 5 γυναίκες της οικογένειας να βγάλουν ΟΛΑ τα ρούχα τους, εξευτελίζοντάς τες μπροστά στα παιδιά και τα εγγόνια τους και απειλώντας τους με «σκυλιά-φύλακες». Οι γυναίκες έντρομες παρακαλούσαν τους στρατιώτες να τους επιτρέψουν να μείνουν με τα εσώρουχα, αλλά αυτοί επέμεναν και τις ξεγύμνωσαν, ενώ το συμβάν βιντεοσκοπούνταν από τις κάμερες που βρίσκονται πάνω στα σκυλιά. Τα παιδιά τους φοβισμένα έκλαιγαν και το καθένα από αυτά μεταφέρθηκε σε διαφορετικό δωμάτιο από την μητέρα του ούτως ώστε να μην είναι σε θέση να τα ηρεμήσουν. Το μικρότερο από τα παιδιά είναι ένα βρέφος 3 μηνών!

Ας δούμε το συμβάν ακόμα πιο ξεκάθαρα: 50 άντρες, με όπλα και σκυλιά επίθεσης… Ξεγύμνωσαν 5 γυναίκες μέσα στο σπίτι τους…

Η ντροπή και η αηδία που νιώθουμε δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Ο εξευτελισμός του λαού μας είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που όλοι εσείς αγνοείτε, αλλά ο εξευτελισμός των γυναικών μας θα έπρεπε να σας εξοργίζει.

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ισότητα των φύλων παρουσιάζει δράσεις για την επίτευξη σημαντικής προόδου έως το 2025. Που είναι όμως η προοδευτική Ευρώπη, τη στιγμή που το κράτος κατοχής του Ισραήλ, «η μόνη δημοκρατία» της Μέσης Ανατολής όπως πολλοί αναφέρουν, στοχοποιεί τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια, σεξουαλικοποιώντας το γυναικείο σώμα και παραβιάζοντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση του σώματός τους; Τι γίνεται όταν η προοδευτική Ευρώπη απαιτεί τον τερματισμό κάθε μορφής διακρίσεων κατά των γυναικών και των κοριτσιών οπουδήποτε και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας, αλλά κλείνει τα μάτια μπροστά στις γυναίκες της Παλαιστίνης;

Οι γυναίκες είναι κάτι ιερό, η ισότητα των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών στην Παλαιστίνη είναι για μας προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι γυναίκες όχι μόνο έχουν ενταχθεί επιτυχώς στην αγορά εργασίας, αλλά πλέον αναλαμβάνουν θέσεις ισχύος καταρρίπτοντας τα στερότυπα και άλλες εδραιωμένες στην κοινωνία αντιλήψεις. Κύρια προϋπόθεση για να αποφευχθούν τα εγκλήματα που σχετίζονται με έμφυλα στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα κατώτερη από τον άνδρα, υποτελή αυτού, είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η αύξηση της ευαισθητοποίησης της ίδιας της πολιτείας. Στην περίπτωσή μας αναφερόμαστε στο κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ, που πρέπει να δείχνει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα βίας της πατριαρχίας και όχι να προτρέπει τα επίσημα όργανά του να συμπεριφέρονται ρατσιστικά και απαξιοτικά.

Απαιτούμε την άμεση καταδίκη του συμβάντος και την πλήρη και έμπρακτη στήριξη των γυναικών του λαού μας. Δεν αρκούν οι δεξιώσεις συμπαράστασης και τα γκαλά ομορφιάς για να προστατέψουμε και να τιμήσουμε τις γυναίκες.

Οι γυναίκες μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις γυναίκες όλου του κόσμου.

Ο λαός μας έχει τα ίδια δικαιώματα με τους λαούς όλου του κόσμου.

Με εκτίμηση,

Abdallah Attari

πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνης”

Share this post