Ο Αρχιεπίσκοπος προχείρισε Αρχιμανδρίτη τον π. Γ. Χριστοδούλου

Ο Αρχιεπίσκοπος προχείρισε Αρχιμανδρίτη τον π. Γ. Χριστοδούλου

Πανηγυρικός Εσπερινός για τον πολιούχο της Λευκωσίας Άγιο Τριφύλλιο
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ προχείρισε απόψε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου, δρα Θεολογίας, από την Γιαλούσα. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε χειροτονήσει διάκονο τον π. Γεώργιο στην εορτή του Αποστόλου Ανδρέα, στις 30.11.2019. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι φέτος τα Θεοφάνεια.
Η προχείριση του π. Γεωργίου σε Αρχιμανδρίτη έγινε στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στο τέλος του Μεγάλου Εσπερινού για τον προστάτη και πολιούχο της πόλεως της Λευκωσίας Άγιο Τριφύλλιο , ο οποίος ήταν πρώτος Επίσκοπος Λήδρας και η μνήμη του τιμάται αύριο, 13 Ιουνίου.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος, συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεαπόλεως , Πορφυρίου, Μεσαορίας, Γρηγορίου και Νιτρίας, Νικοδήμου και συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ., Ιωάννη. Παρέστησαν ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας
Οι πιστοί ένωσαν τις προσευχές τους ενώπιον της Ιερής Εικόνας και της τιμίας κάρας του Αγίου Τριφυλλίου, η οποία μεταφέρθηκε για λίγες μέρες στο Ναό της Παναγίας Φανερωμένης από την Μονή Κύκκου, όπου διαφυλάσσεται ως ανεκτίμητος θησαυρός.
Κατά τη διάρκεια του εσπερινού έγινε περιφορά του τιμίου λειψάνου και τής ιεράς εικόνος τού αγίου Τριφυλλίου και τελέσθηκε αρτοκλασία.
Την τιμία κάρα έφερε ο εορτάζων Αρχιμ. Τριφύλλιος, ο οποίος έψαλε και το “Θεοτόκε Παρθένε…” κατά την αρτοκλασία.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος, οποίος αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον Άγιο Τριφύλλιο και ιδιαίτερα στη μεγάλη αρετή της ταπεινοφροσύνης, όπως ακριβώς και ο δάσκαλος και γέροντάς του  άγιος Σπυρίδων.
Τόνισε επίσης ότι ο άνθρωπος του Θεού προσφέρει πάντοτε αγάπη στους άλλους όπως ακριβώς ο πολιούχος της Λευκωσίας, ο οποίος ήταν πάντοτε στο πλευρό του ποιμνίου του και η πόρτα τής καρδιάς και του επισκοπείου του ήταν πάντοτε ανοικτή για όλους τους πονεμένους και εν ανάγκαις ευρισκομένους αδελφούς μας.
Τον π. Γεώργιο έφεραν ενώπιον του Αρχιεπισκόπου οι Αρχιμ. Βενέδικτος και Τριφύλλιος, ενώ στο σολέα του ναού ήταν όλο το ιερατείο.
Ο π. Γεώργιος ασπάστηκε το χέρι του Αρχιεπισκόπου και γονάτισε ενώπιον του. Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε επί της κεφαλής του το  επιτταχύλιο του και ανέγνωσε τις σχετικές ευχές.
Στην συνέχεια ο π. Γεώργιος εγέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε από τον τράχηλο του επιστήθιο Σταυρό, που του δώρισε.
Του φόρεσε το επιγονάτιο και επί της κεφαλής του το καλυμμαύχι με  επανωκαλύμμαυχο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, 
απευθυνόμενος προς τον νεοπροχειρισθέντα εξέφρασε την βεβαιότητά του πως θα είναι αντάξιος του λειτουργήματός του, καθόσον το βεβαιώνει
η θεολογική του παιδεία , ο χαρακτήρας του και η αγάπη του στην Εκκλησία.
Ο νέος Αρχιμανδρίτης  έκανε την απόλυση του Εσπερινού.
Μετά την λήξη του Εσπερινού ο π. Γεώργιος και ο εορτάζων π. Τριφύλλιος πρόσφεραν κάρασμα  σε όλο το εκκλησίασμα.

Share this post