Με αυτούς θα κυβερνήσει ο Χριστοδουλίδης. -Η επίσημη ανακοίνωση του καταλόγου των υπουργών

Με αυτούς θα κυβερνήσει ο Χριστοδουλίδης. -Η επίσημη ανακοίνωση του καταλόγου των υπουργών

Υφυπουργός Πολιτισμού ο   Μιχάλης Χατζηγιάννης ,  ο οποίος το 2014 καταδικάστηκε στην Ελλάδα για υπαιτιότητα (δόλος) ως προς την προσβολή του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας . Ο Ν. Χριστοδουλίδης δεν τήρησε τις δηλώσεις του για την σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Στις 18:06 δόθηκε στην δημοσιότητα ανακοίνωση του Γραφείου του εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη,  για τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είναι η ακόλουθη: 

Υπουργός Εξωτερικών      Κωνσταντίνος Κόμπος

Υπουργός Οικονομικών    Μάκης Κεραυνός

Υπουργός Εσωτερικών     Κωνσταντίνος Ιωάννου

Υπουργός Άμυνας  Μιχάλης Γιωργάλλας

Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας        Αθηνά Μιχαηλίδου

Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων     Αλέξης Βαφειάδης

Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας     Γιώργος Παπαναστασίου

Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος       Πέτρος Ξενοφώντος

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων   Γιάννης Παναγιώτου

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως           Άννα Προκοπίου

Υπουργός Υγείας    Πόπη Κανάρη

Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική (Με αρμοδιότητα τον συντονισμό και την επιτήρηση της υλοποίησης του Κυβερνητικού Έργου)         

Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω   Μαρίνα Χατζημανώλη

 Υφυπουργός Τουρισμού παρά τω Προέδρω Κώστας Κουμής

Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Προέδρω  Φίλιππος Χατζηζαχαρία

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας παρά τω Προέδρω    Μαριλένα Ευαγγέλου

Υφυπουργός Πολιτισμού παρά τω Προέδρω Μιχάλης Χατζηγιάννης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος         Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας     Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος     Δόξα Κωμοδρόμου

Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας   Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μαριλένα Ραουνά

Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου Πηνελόπη Παπαβασιλείου

Επίτροποι που διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  (άνευ νομοθεσίας):       

Επίτροπος Ισότητας των Φύλων    Τζόζη Χριστοδούλου

Επίτροπος Περιβάλλοντος      Μαρία Παναγιώτου

*********************************************************

Ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης το  2009,  όταν  επανακυκλοφόρησε τον προσωπικό του δίσκο με γενικό τίτλο “7” ανάμεσα στα τραγούδια συμπεριλαμβανόταν και το “Κάτι λείπει”. Ο τραγουδοποιός Δημήτρης Παναγόπουλος κατέθεσε Αγωγή κατά του τραγουδιστή για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, γιατί, όπως υποστήριζε, ο Χατζηγιάννης είχε αντιγράψει παράνομα από το τραγούδι “Αύρα” το εναρκτήριο τετράμετρο. 
Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το 2012 και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο το 2014 όπου και τελεσιδίκησε εις βάρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου : «..Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι τον πρώτο εναγόμενο (τον Μιχάλη Χατζηγιάννη) βαρύνει υπαιτιότητα (δόλος) ως προς την προσβολή του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας του ενάγοντος (του Δημήτρη Παναγόπουλου), αφού η μουσική σύνθεση με τον τίτλο “ΑΥΡΑ” θεωρείται ένα κλασικό και διαχρονικό ελληνικό τραγούδι...Ο δε πρώτος εναγόμενος ως καταξιωμένος συνθέτης σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αποδεικνύεται ότι γνώριζε τη σύνθεση αυτή και αποφάσισε να αντιγράψει παράνομα τη μελωδική της ιδέα που αναφέρεται προηγουμένως στο σκεπτικό της απόφασης αυτής κατά τη σύνθεση του δικού του τραγουδιού με τον τίτλο “ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ”…». Ο Χατζηγιάννης αρνήθηκε ότι γνώριζε το τραγούδι και είχε, μάλιστα, καταθέσει και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση ενάντια στον Παναγόπουλο, όταν εκείνος είχε ξεκινήσει τη διεκδίκηση της αναγνώρισης της παραβίασης των πνευματικών του δικαιωμάτων.

Δικαστικό – φορολογικές διαμάχες

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε). απασχόλησε πρώτη φορά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, το 2012, εξαιτίας της αγοράς του πολυτελούς σκάφους “Ζεμί”. Ο τραγουδιστής, αγόρασε το 2012, ένα σκάφος 18 μέτρων, δώρο στην τότε αγαπημένη του Ζέτα Μακρυπούλια (το όνομα του σκάφους είναι τα δυο πρώτα γράμματα από τα ονόματα του ζεύγους). Το κότερο είχε εκείνη την εποχή αξία ανάμεσα στα 800.000 και 1.200.000 ευρώ [21], ενώ ο Χατζηγιάννης φέρεται να πλήρωσε μόνο 380.000 ευρώ στον Έλληνα επιχειρηματία από όπου το αγόρασε. [22] Ύστερα από έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε. διαπιστώθηκε ότι το σκάφος ήταν δηλωμένο ως επαγγελματικό – ανήκε σε ναυτιλιακή εταιρεία – προκειμένου ο τραγουδιστής να πληρώνει λιγότερους φόρους. Η υπόθεση έληξε με την επιβολή και πληρωμή των διαφυγόντων φόρων και προστίμων ύψους 15.000 ευρώ και τη μετατροπή του σε σκάφος αναψυχής.

Το 2014, όντας πλέον στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών, το «Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου«» (ΚΕΦΟΜΕΠ), έδωσε εντολή να διενεργηθεί έλεγχος στα βιβλία του, λόγω δυο εμβασμάτων συνολικής αξίας 5.300.000 ευρώ που είχε στείλει στην Κύπρο τα έτη 2010 και 2011. Σύμφωνα με την εφορία, οι φορολογικές του δηλώσεις, δεν δικαιολογούσαν τα ποσά των εμβασμάτων και γι’ αυτό το λόγο του επεβλήθη όχι μόνο πρόστιμο , αλλά και εξοντωτική φορολόγηση. Ωστόσο μετά από προσφυγή στη διοικητική δικαιοσύνη, και αλεπάλληλες εφέσεις επί των αποφάσεων και από τις δυο πλευρές, το ΣτΕ τον απάλλαξε από τις κατηγορίες αλλά και τις χρηματικές αποζημιώσεις, το 2017.  (Πηγή:el.wikipedia.org)

Ο νέος πρόεδρος δεν φάνηκε συνεπής στις δηλώσεις του , μετά την εκλογή του ότι στην κυβέρνηση του δεν θα διοριστούν πρόσωπα , που διετέλεσαν υπουργοί στις κυβερνήσεις Αναστασιάδη.

Δεν απασχόλησε τον Ν. Χριστοδουλίδη η υπουργοποίηση συγγενών υπουργών του Ν. Αναστασιάδη – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

Νέος πρόεδρος με 51.97% ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

Επίσης, είχε δεσμευτεί ότι δεν θα διοριστούν πρόσωπα , που ανήκουν σε επιτελικές θέσεις κομμάτων. Παρόλα αυτά, διόρισε υπουργό Εσωτερικών τον Κωνσταντίνο Ιωάννου ( υπουργός Υγείας του Αναστασιάδη), υπουργό Άμυνας τον Μιχάλη Γιωράλλα (στέλεχος της Αλληλεγγύης) και επίτροπο Περιβάλλοντος την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγίωτου. 

Έκπληξη αποτελεί και η επάνοδος στο Υπουργείο Οικονομικών του Μάκη Κεραυνού, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ίδιου Υπουργείου επί Τάσσου Παπαδόπουλου και παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή στον όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας.

 

Share this post