Κιέβου Επιφάνιος: Όλα πρέπει να γίνονται σταδιακά ως εξέλιξη, και όχι ως επανάσταση.

Κιέβου Επιφάνιος: Όλα πρέπει να γίνονται σταδιακά ως εξέλιξη, και όχι ως επανάσταση.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας , Επιφάνιος, , ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο παρέλαβε στο Φανάρι τον τόμο της Αυτοκεφαλίας, σε μια εκτενή και λίαν ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο kalendar.zn.ua, μιλά για την σημερινή κατάσταση της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας και για τα προβλήματα, που προσπαθεί να δημιουργήσει το “Πατριαρχείου Κιέβου” με τον επίτιμο Πατριάρχη , Φιλάρετο.
« Δεν είμαστε μία νεοσύστατη Εκκλησία, όπως το λέει το Πατριαρχείο της Μόσχας. Εμείς είμαστε η Εκκλησία, η οποία έχει τη δικιά της χιλιόχρονη ιστορία. Η αποστολή μου είναι να θέσω εν ονόματι Κυρίου γερό θεμέλιο, διατηρώντας την ενότητα», τονίζει ο κ. Επιφάνιος.
Στους ισχυρισμούς, ότι η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας είναι μέρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απαντά: Δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχει εξωτερική πίεση ή επέμβαση στα εσωτερικά της Εκκλησίας μας. Η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως είναι για μας η Εκκλησία–Μητέρα. Και η μητέρα πάντα υποστηρίζει και λειτουργεί ως στήριγμα για το τέκνο της».

*Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://romalewfronimati.blogspot.com/2019/09/blog-post_27.html#more

Share this post