Κιέβου Επιφάνιος: Ο Μητροπολίτης Ονούφριος απορρίπτει κάθε προσπάθεια διαλόγου

Κιέβου Επιφάνιος: Ο Μητροπολίτης Ονούφριος απορρίπτει κάθε προσπάθεια διαλόγου

Το β’ μέρος της  αποκλειστική συνέντευξη στους Orthodox Times και στον δημοσιογράφο Kostas Onisenko του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Ουκρανίας

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου & πάσης Ουκρανίας , Επιφάνιος,  μιλάει για το εάν και με ποιον τρόπο θα ήταν εφικτή μία ένωση της Εκκλησίας του με την εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο. ( Το πρώτο μέρος της συνέντευξης (  Κιέβου Επιφάνιος: Πρέπει να φοβόμαστε τον Θεό, όχι τον Πούτιν – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)   είχαμε παρουσιάσει στις 22 Ιουνίου 2023). 

Επίσης αναφέρεται στη μετάβαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο “νέο ημερολόγιο” και πόσο εύκολο είναι να το συνηθίσουν οι πιστοί, ενώ αναλύει τη διαδικασία μετάβασης των ενοριών προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Δίνει δε τη δική του εικόνα για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά τον πόλεμο για την Ουκρανία και για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Διαβάσετε το β΄ μέρος της συνέντευξης στο σύνδεσμο:

https://www.orthodoxtimes.gr/mitropolitis-kievou-epifanios-stous-orthodox-times-o-mitropolitis-onoufrios-einai-apolyta-kleistos-se-kathe-prospatheia-dialogou/?fbclid=IwAR0VS1nzUYfBYvvWrohDW886bEQA32DasdoA93cJLPJMT5cSG-Wq1NQPtFo

 

Share this post