Κιέβου Επιφάνιος: Πρέπει να φοβόμαστε τον Θεό, όχι τον Πούτιν

Κιέβου Επιφάνιος: Πρέπει να φοβόμαστε τον Θεό, όχι τον Πούτιν

Οι Ρώσοι εργαλοιοποιούν την Ορθοδοξία ακόμη και στην Ελλάδα , υποστηρίζει  ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Ουκρανίας σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα  Orthodox Times. 

“Πρέπει να φοβόμαστε τον Θεό, όχι τον Πούτιν. Επειδή ο Θεός είναι αιώνιος, ενώ ο Πούτιν θα πεθάνει, όπως πέθαναν όλοι οι τύραννοι και οι δολοφόνοι. Και ότι αυτός ( ο Κύριλλος), ως πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, φέρει ιδιαίτερη ευθύνη – έχει στα χέρια του το αίμα δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών, τους οποίους ευλόγησε να σκοτώσουν. Αυτό το αίμα δεν θα ξεπλυθεί με νερό – μόνο με δάκρυα ειλικρινούς δημόσιας μετάνοιας, αν εξακολουθεί να πιστεύει στον Θεό και είναι σε θέση να μετανοήσει”. Αυτά θα έλεγε  ο Μητροπολίτης Κιέβου & πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, εάν τον συναντούσε. 

Στην συνέντευξη στον Kosta  Onisenko και τους Orthodox Times ο κ. Εοιφάνιος αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις και άλλες δυνάμεις που είναι αλληλέγγυες μαζί τους σε διάφορες χώρες και θρησκευτικές κοινότητες (όχι μόνο μεταξύ των Ορθοδόξων, αλλά κυρίως στο ορθόδοξο περιβάλλον) χρησιμοποιούν το ψέμα και την προπαγάνδα ως όπλο υβριδικού πολέμου, τόσο  του σημερινού ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας όσο και του πολέμου κατά της αλήθειας γενικότερα

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δηλώνει ευθέως  ότι “στην Ελλάδα υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο ιστοσελίδων που υποστηρίζουν συστηματικά τα ρωσικά αφηγήματα (και προφανώς το κάνουν όχι μόνο επειδή αγαπούν τη Μόσχα,  αλλά και επειδή η προπαγάνδα αυτή πληρώνεται πάντα γενναιόδωρα από τα κονδύλια της Μόσχας)”.

O δημοσιογράφος Kosta  Onisenko

*Δείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στον σύνδεσμο: 

Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος στους Orthodox Times: Η ρωσική διείσδυση μέσω της Εκκλησίας μπορεί να είναι επικίνδυνη και για την Ελλάδα

Share this post