Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελέυθερος ο δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης

Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελέυθερος ο δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης

Κατηγορήθηκε γραπτώς για παράνομη συνάθροιση, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος και για παραβίαση του περί λοιμοκάθαρσεως νόμου

Ελεύθερος αφέθηκε ο γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, καθώς επίσης ακόμα δύο πρόσωπα, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και το Προεδρικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο ο κ. Σωτηριάδης, όσο και τα άλλα δύο πρόσωπα κατηγορήθηκαν  γραπτώς για παράνομη συνάθροιση, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος και για παραβίαση του περί λοιμοκάθαρσεως νόμου.

Τα εν λόγω άτομα θα κληθούν σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον του Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ,νωρίτερα σήμερα η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ακόμα τεσσάρων προσώπων που καταζητούνται για τα εν λόγω επεισόδια, καθώς επίσης φωτογραφία προσώπου που αναζητείται.

Ο ΠΙΣ εξετάζει την στάση του γιατρού

Στο μικροσκόπιο του Παγκυπρίου ιατρικού Συμβουλίου (ΠΙΣ)  τίθεται η δημόσια δράση και στάση του ιατρού ο οποίος ήταν  ανάμεσα στους συλληφθέντες ύποπτους για τα επεισόδια στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και το Προεδρικό.  

Όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή του ΠΙΣ, η όλη στάση του ιατρού απασχολεί τον ΠΙΣ και είναι προς διερεύνηση. Όπως αναφέρθηκε σε πρώτο επίπεδο η υπόθεση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας του Συλλόγου και σε δεύτερο επίπεδο από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ίδια πηγή δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα εξετάσει η επιτροπή και ο ΠΙΣ , καθώς πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία υπεισέρχονται λεπτά νομικά ζητήματα.

Περιορίστηκε να αναφέρει ότι το θέμα θα εξετάσει η επιτροπή Δεοντολογίας στην επόμενη της συνεδρία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δύο βδομάδων.

Καταδίκαζε την επίθεση μέσω Facebook

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σωτηριάδης είχε σπεύσει να καταδικάσει τα επεισόδια μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις Αρχές.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.


 

Share this post