Ο Ν. Χριστοδουλίδης προανήγγειλε ανακοινώσεις(!) για εκσυγχρονισμό της Νομικής – Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης προανήγγειλε ανακοινώσεις(!) για εκσυγχρονισμό της Νομικής – Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Πρωτοτύπησε για μια ακόμη φορά σήμερα (23.4.2024) ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος από το βήμα του Συνέδριο Cyprus Democracy Summit, προανήγγειλε με τρόπο ασαφή ότι “το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και με συγκεκριμένες ανακοινώσεις, για να αναφερθώ και σε κάτι που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο αυτές τις μέρες, βρίσκεται και το θέμα του εκσυγχρονισμού δύο νευραλγικών Υπηρεσιών της Δημοκρατίας. Μιλώ για τη Νομική Υπηρεσία και την Ελεγκτική Υπηρεσία”.

Τόνισε ότι για τον ίδιο “η δημοκρατία δεν είναι κάτι στατικό, όπως ήταν η δημοκρατία το 1965, όπως είναι σήμερα δεν είναι ακριβώς το ίδιο”.  Οι μεταρρυθμίσεις, συνέχισε, ” σημαίνουν αλλαγές και πάντα στις αλλαγές να είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή, η οποία θα τύχει αποδοχής, καθολικής αποδοχής”.

Επίσης, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης  είπε: “Την ίδια στιγμή ξεκάθαρη είναι και η προσέγγισή μας έναντι φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής. Αναφέρω ενδεικτικά την ουσιαστική στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς, τη συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης των συστάσεων της GRECO και πώς ανταποκρινόμαστε ως Κυπριακή Δημοκρατία, τη σύσταση για πρώτη φορά Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στο Προεδρικό Μέγαρο και την ενίσχυση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθειά μας για σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής για διοικητικές υπηρεσίες, όπως και η πρόσφατη απόφαση για συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές με το FBI για να συνδράμει στις προσπάθειες των κυπριακών Αρχών για διερεύνηση υποθέσεων, που όχι μόνο δημιουργούν στους πολίτες το αίσθημα της ατιμωρησίας στη χώρα μας, αλλά την ίδια στιγμή αμαυρώνουν και το όνομα της χώρας μας στο εξωτερικό”.

*Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας του προέδρου Χριστοδουλίδη

Εκσυγχρονισμός του κράτους και ιδιαίτερα των θεσμών by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


ΦΩΤΟ: Αντρέας Λουκαΐδης , ΓΤΠ

 

Share this post