Καλά στην υγεία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Καλά στην υγεία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

*Αδελφική συμπαράσταση από τον ΟικουμενικόΠατριάρχη Βρθολομαίο

*Ιερώνυμος: Πρέπει να ζήσει ο κόσμος και σκοπός της Εκκλησίας είναι η ζωή του ανθρώπου ( βίντεο)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, στην οποία υπεβλήθη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Ο κ. Ιερώνυμος εισήχθη  το πρωί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για προγραμματισμένη τοποθέτηση βηματοδότη, μετά από σύσταση των θερα-πόντων ιατρών.

Την αδελφική συμπαράσταση και τις εγκάρδιες ευχές του για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου εξέφρασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 

Ο Παναγιώτατος επικοινώνησε, νωρίτερα, το μεσημέρι, προς τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο και του ζήτησε να μεταφέρει στον Μακαριώτατο, ο οποίος αναρρωνύει, την αυτονόητη συναντίληψη και το αμείωτο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας προς το σεπτό πρόσωπό του.

Χθες βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου εξέφρασε τον πόνο  του για την “πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα” των άδειων εκκλησιών, αλλά και τη βεβαιότητά του για την αναγκαιότητα των αυστηρών μέτρων της πολιτείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών στον μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στο τέλος της ακολουθίας , σε κήρυγμα του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  είπε ότι «είναι πόνος αυτή η ατμόσφαιρα της Εκκλησίας, να μη μπορούμε να χαρούμε αυτό που διάλεξε η ψυχή μας, να είμαστε στο θυσιαστήριο. Κι εμείς πονάμε, αλλά και αυτοί που όρισαν αυτά τα μέτρα δεν το έκαναν με χαρά. Από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη του. Κι αυτοί πονούν αλλά είναι ανάγκη “ίνα μη το κακό χείρον γένηται”».

 

ΦΩΤΟ : Χρ. Μπόνης

 

Σχετικά με το θέμα των ναών που δεν θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς το Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τόνισε ότι «δεν κλείνουμε τις εκκλησίες γιατί το θέλουμε. Πρέπει να ζήσει ο κόσμος και σκοπός της Εκκλησίας είναι η ζωή του ανθρώπου και χρειάζεται να καταλάβουμε ότι αυτό είναι πρόσκαιρο. Το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο. Πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι, όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται».
Αναφορικά με το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε ότι «υπάρχουν δύο ζητήματα, το ένα είναι η Θεία Κοινωνία και το άλλο η συνάθροιση. Δεν χωρά έκπτωση στο θέμα της Θείας Ευχαριστίας. Αν δεν έχουμε τη Θεία Ευχαριστία, δεν έχουμε Εκκλη-σία. Στο θέμα αυτό έχει λόγο η Εκκλησία. Στο θέμα της συνάθροισης έχει λόγο και η πολιτεία. Η πολιτεία έχει λάβει εντολή από τον λαό να κυβερνά, να τον προστατεύει και να διαφυλάσσει τη δημόσια υγεία».
Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, λέγοντας ότι «αισθάνομαι την ανάγκη από αυτή τη θέση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιατρούς, τους νοσηλευτές, όσους εργάζονται μαζί τους, όσους επιμένουν στα εργαστήρια να βρουν το φάρμακο».
Κλείνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε «να έχει φύγει αυτή η λαίλαπα μέχρι την απόδοση του Πάσχα για να γιορτάσουμε και να κοινωνήσουμε όλοι μαζί. Να πειθαρχήσουμε και να έχουμε κουράγιο. Θα περάσει και αυτό. Θα νικήσουμε για άλλη μια φορά».

 

Share this post