Η συγκάλυψη της στάσης Μόσχας και Γκουτέρες.

Η συγκάλυψη της στάσης Μόσχας και Γκουτέρες.

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Δεν είναι δυνατόν η κυπριακή κυβέρνηση να μην γνώριζε τα όσα αποκάλυψε ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του Hellasjournal.com  για το βρώμικο παιγνίδι της Μόσχας και του γ.γ. του ΟΗΕ αναφορικά με τα επεισόδια , που προκάλεσε η “ΤΔΒΚ”, με τις ευλογίες του Ερντογάν,  για αλλαγή του status quo στην περιοχή Πύλας, προκειμένου να δημιουργηθεί δρόμος προς το Άρσος. Σίγουρα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να είχε ενημερώσει την κυβέρνηση, τόσο για το ότι ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες λογόκρινε ανακοίνωση της UNFICYP, όσο και για το ότι η Μόσχα εμπόδισε την έκδοση ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας .   Άλλωσε, σε αντίθεση με τα άλλα μόνιμα μέλη του Σ.Α . η Ρωσία δεν έχει ακόμα καταδικάσει την επίθεση εναντίον των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Εκτός από τα ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου Нет (Niet) Putin σε έκδοση ανακοίνωσης Σ.Α. για Πύλα – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com) είδηση για την στάση της Μόσχας είχε απόψε και το ΡΙΚ Η Ρωσία εμπόδισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την έκδοση ανακοίνωσης καταδίκης των επεισοδίων στη νεκρή ζώνη (riknews.com.cy). 

Από τις 5 το απόγευμα ο ageliaforos.com  έστειλε , μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο , Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη σχόλιο για όσα είχε μεταδώσει ο Μιχάλης Ιγνατίου . Μέχρι τις 9:30 απόψε   δεν υπήρξε σχόλιο, διότι προφανώς ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν του παρέσχε σχετική εξουσιοδότηση. Ωστόσο, ο κ. Λετυμπιώτης δεν μπήκε ούτε στον κόπο να απαντήσει, αν και είναι μέσα στα καθήκοντα του, ότι δεν θα υπάρξει σχόλιο από την κυβέρνηση.  
Βέβαια, για να λέμε “τα σύκα-σύκα και την σκάφη -σκάφη” τραγική είναι και η στάση όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, τα οποία δεν άρθρωσαν λέξη για την στάση της Μόσχας και του Γ.Γ. του ΟΗΕ.  Όμως , το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε απόψε ανακοίνωση, με  την οποία χαρακτηρίζει την επέμβαση των ειρηνευτών “απαράδεκτη και ασύμβατη, με το καθεστώς της ουδετερότητας που πρέπει να τηρεί η Ειρηνευτική Δύναμη”. Λέτε να τα είχαν μιλημένα Άγκυρα , Γκουτέρες και Μόσχα;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ TASS

Share this post